Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
Gradonačelnik Srpak sastao se s predsjednicima tri gradska vatrogasna društva
Grad Mursko Središće

MURSKO SREDIŠĆE

Gradonačelnik Srpak sastao se s predsjednicima tri gradska vatrogasna društva

Glavna tema bio je dogovor oko aktivnosti, ali i financiranja u 2019. godini. U planu je nabava novih vozila

Grad Mursko Središće kao i svake godine na kraju godine sa tri gradska dobrovoljna vatrogasna društva upriliči sastanak kako bi se dogovorile aktivnosti, a pogotovo financiranje za iduću godinu.

Tako je i u petak, 21. prosinca održan sastanak između gradonačelnika Dražena Srpaka te predsjednika DVD-a Mursko Središće Juraja Zadravca, predsjednika DVD-a Peklenica Dražena Srše i predsjednika DVD-a Križovec Marka Strojka. Na sastanku su se dotaknuli ovogodišnjih aktivnosti te svi zajedno naglasili dobru suradnju između Grada i DVD-a, a i između samih DVD-a.

Ove godine Grad Mursko Središće u sva tri dobrovoljno vatrogasna društva uložio je 372.000 kuna. Za iduću godinu DVD Peklenica ima plan da se naprave toaleti za njihove članove, a pogotovo djecu koja su aktivna i vježbaju te da se zamjene vrata na garaži te bi iznos kapitalne donacije bio 50.000 kuna, dok za redovan rad trebaju 30.000 kuna tekuće donacije pa bi im tako Grad isplatio 80.000 kuna.

DVD Križovec ima potrebu završiti garažu i spremište, a potrebiti radovi su žbukanje i glazure, a za to je potreban iznos od 50.000 kuna kapitalne donacije dok im je potrebno 20.000 kuna tekuće donacije za redoviti rad. DVD Mursko Središće pak planira kupiti navalno vozilo, dok se bi staro koje sad posjeduju prodalo te se u te namjene, možemo reći, praktično štedi novac.

Tako će ove godine Grad Mursko Središće DVD-u Mursko Središće isplatiti 70.000 kuna uz već isplaćenih preko 100.000 kuna kapitalne donacije te će se taj novac akumulirati sa uplatom u 2019. godini, a koja bi mogla biti otprilike 200.000 kuna pa bi se u 2020. godini kupilo novo navalno vozilo.

Isto tako, u 2020. godini planira se kupiti novo kombi vozilo za DVD Križovec. Uz stalna manja ulaganja u opremu možemo reći da će nakon još te dvije-tri godine sva tri gradska DVD-a biti opremljena s novim vozilima i s novom opremom. Gradonačelnik Dražen Srpak im je zahvalio na trudu, radu i doprinosu te im poželio što manje intervencija i naravno dobar rad sa djecom.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!