MURSKO SREDIŠĆE

BOŽIĆNI KONCERT Grad Mursko Središće poziva na besplatan koncert u CZK Rudar

Nastupit će zbor 'Josip Štolcer Slavenski' Čakovec i tamburaški orkestar 'Stjepan Bujan Stipić'

Uoči četvrte nedjelje došašća, u sklopu Adventa u gradu rudara, u subotu, 22. prosinca, nakon paljenja četvrte adventske svijeće u Gradskom parku, u Centru za kulturu ‘Rudar’ Mursko Središće s početkom u 18 sati očekuje vas božićni koncert zbora ‘Josip Štolcer Slavenski’ Čakovec i tamburaškog orkestra ‘Stjepan Bujan Stipić’.

Grad Mursko Središće poziva sve zainteresirane građane da prisustvuju božićnom koncertu, a ulaz je slobodan.

Pjevački zbor “Josip Štolcer Slavenski” osnovan je u Čakovcu 1975. godine, a od 1982. godine nosi ime jednog od najistaknutijih hrvatskih skladatelja rodom iz Čakovca. Od tada do danas u zboru je pjevalo oko 500 pjevača – amatera.

Redovito nastupa na natjecanjima zborova u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, međunarodnim natjecanjima, Varaždinskim baroknim večerima, te bilježi mnoga gostovanja u zemlji i inozemstvu (Njemačka, Austrija, Češka, Slovenija, Mađarska, Estonija). 

Snimljena su i dva CD-a, a unutar zbora uspješno djeluju ženski i muški vokalni sastav.
Zborom je od samog osnutka do kraja 2004. godine (30 godina) dirigirala i bila njegova umjetnička voditeljica DragicaKarolina Šimunković, prof. Od početka 2005. godine zbor vodi Senka BašekŠamec kao dirigent i umjetnički voditelj zbora.

Županijski tamburaški orkestar ‘Stjepan Bujan Stipić’ osnovan je u Čakovcu u listopadu 1997. na inicijativu Stjepana Bujana Stipića, koji je ujedno bio njegov prvi dirigent do prerane smrti 2005., pa od tada orkestar u znak priznanja i zahvalnosti nosi njegovo ime. Od prvog javnog nastupa krajem 1998. do danas orkestar je nastupao diljem Lijepe naše, kao i u okolnim zemljama, a na državnim smotrama i natjecanjima osvajao visoke nagrade.

Na Smotri hrvatskih tamburaških orkestara u Osijeku do sada je osvojio četiri puta prvu nagradu i zlatne plakete “Pajo Kolarić”, jednu srebrnu i dvije brončane, a na državnim natjecanjima tamburaških orkestara u Dugom Selu redovito osvaja prvo mjesto. Takvim uspjesima svrstao se u najbolje hrvatske tamburaške orkestre.

Do 2005. godine orkestrom je ravnao osnivač Stjepan Bujan Stipić, zatim do 2016. vrlo uspješno prof. Boris Novak, a od 2017. prof. Tomislav Cvrtila.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije