Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
DOBRE VIJESTI IZ ZAGREBA Peklenici pod bor 150 tisuća kuna za Društveni dom
Grad Mursko Središće

Grad Mursko Središće

DOBRE VIJESTI IZ ZAGREBA Peklenici pod bor 150 tisuća kuna za Društveni dom

Aneks ugovora potpisao je gradonačelnik Dražen Srpak

Grad Mursko Središće vrlo pazi da se u sva naselja koja pripadaju području grada ravnomjerno ulaže. Naravno da se u nekoj godini dogodi veće ulaganje u pojedinim naseljima zato jer se započeti projekti moraju i završiti.

Tako se ulaže u ulice, pješačko biciklističke staze, dječja igrališta, pomaže se udrugama kod kapitalnih investicija. Također je društveni život od velikog značaja stoga se prije par godina prišlo vrlo ozbiljnim ulaganjima pa je tako prošle godine u centralnom naselju grada u Murskom Središću otvoreni prekrasni Centar za kulturu „Rudar“, a po svim naseljima se obnavljaju društveni domovi koji su od vitalnog značaja za očuvanje i razvoj društvenog života te udruga po naseljima.

U drugom najvećem naselju grada – Peklenici već više godina i kroz više faza obnavlja se i dograđuje Društveni dom, a koji će zapravo biti i više od toga jer će pružiti utočište pekleničkim udrugama i svojom koncepcijom omogućiti podržavanje kulturnih, društvenih i raznih drugih događaja.

Dosadašnje ulaganje u Društveni dom Peklenica je u visini 1.800.000,00 kuna, a Grad Mursko Središće stalno prijavljuje projekte u EU fondove ili pak ministarstva. Faza koja se trenutačno završava i sa kojom društveni dom otvara vrata za udruge je u visini 900.000,00 kuna.

Grad Mursko Središće kandidirao je ovaj projekt u Ministarstvo kulture koje je odobrilo 200.000,00 kuna te Ministarstvo regionalnog razvoja koje je odobrilo 250.000,00 kuna, a danas je gradonačelnik Dražen Srpak potpisao Aneks ugovora kojim se osigurava dodatnih 150.000,00 kuna. Sa 100.000,00 kuna također projekt sufinancira Međimurska županija. Grad Mursko Središće uredno i na vrijeme izvršava sve svoje obveze prema ministarstvima, a koje su vezane uz provođenje projekata te je zato Ministarstvo i odlučilo osigurati dodatna sredstva.

Također u petak, 21. prosinca 2018. svoja vrata nakon dvadeset i više godina za mještane, djecu i udruge naselja Hlapičina otvara i obnovljeni Društveni dom u Hlapičini. Društveni dom u Peklenici u petak u 17:30 sati obići će ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, a nakon toga će nazočiti otvorenju društvenog doma u Hlapičini kao dokazani prijatelj Grada Mursko Središće. Otvorenju Društvenog doma Hlapičina mogu prisustvovati svi mještani Hlapičine po želji.

 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!