Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
MURSKO SREDIŠĆE Počela gradnja modernog i funkcionalnog dječjeg vrtića
Grad Mursko Središće

U ULICI SLATINE

MURSKO SREDIŠĆE Počela gradnja modernog i funkcionalnog dječjeg vrtića

Novi dječji vrtić u Murskom Središću bit će neto površine od 1.262 m2, sa sedam skupina, od toga dvije jasličke i četiri vrtićkih skupina, te jedna skupina bit će za Montessori program odgoja. U sklopu vrtića bit će polivalentna dvorana te 25 parkirnih mjesta

Na blagdan svete Barbare, točnije u utorak, 4. prosinca 2018. godine gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i župan Međimurske županije Matija Posavec položili su kamen temeljac za izgradnju novog dječjeg vrtića u ulici Slatine u Murskom Središću za koji je dobivena javna potpora od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu od 9,2 milijuna kuna.

Tako su ovih dana započeli radovi na izgradnji dječjeg vrtića koje izvodi tvrtka Tekeli projekt inženjering iz Murskog Središća te je pristigla Odluka o isplati predujma te je danas doznačeni predujam u iznosu od 3.714.000,00 kuna. Novi dječji vrtić u Murskom Središću bit će neto površine od 1.262 m2, sa sedam skupina, od toga dvije jasličke i četiri vrtićkih skupina, te jedna skupina bit će za Montessori program odgoja. U sklopu vrtića bit će polivalentna dvorana te 25 parkirnih mjesta.

Zgrada je projektirana na način da zadovoljava tehnički propis o racionalnoj uporabi energije i toplinskoj zaštiti u zgradama te spada u zgrade gotovo nulte energije. U sklopu izgradnje projekta, planira se rekonstrukcija Ulice Slatine na način da se ista proširi na 6m širine i izvede pješačko biciklistička staza te se planira izvođenje moderne led javne rasvjete. Novi dječji vrtić ispunit će sve uvjete koji danas jednu ustanovu čine modernom i funkcionalnom.  

 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!