Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće će sufinancirati dnevni boravak starijih osoba u domovima
Grad Mursko Središće

za 20 najpotrebitijih osoba

Grad Mursko Središće će sufinancirati dnevni boravak starijih osoba u domovima

- Smatramo da će ovaj projekt uvelike pomoći starijim i nemoćnim osobama ali i njihovoj djeci ili skrbnicima - kaže gradonačelnik Dražen Srpak.

Na prijedlog gradonačelnika Grada Mursko Središće Dražena Srpaka na 10. sjednici Gradskog vijeća Grada Mursko Središće održanoj dana 26. studenog 2018. godine usvojena je Odluka o sufinanciranju dnevnog boravka starijih osoba u domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Mursko Središće.

Cilj navedene Odluke je pomoć starijima sa manjim prihodima, a koji zbog bolesti i starosti ne mogu biti sami kroz dan niti pak imaju financijske mogućnosti za smještaj u domu za starije i nemoćne da koriste uslugu dnevnog boravka u domovima za starije i nemoćne na području grada Mursko Središće, a Grad će za 20 najpotrebitijih osoba koje ispunjavanju uvjete iz Pravilnika sufinancirati 50% ili najviše do dnevno 30,00 kuna boravka.

Na tu temu gradonačelnik Dražen Srpak održao je sastanak s predstavnikom doma za starije i nemoćne „Japa“ Matejem Valkajom i predstavnikom doma za starije i nemoćne „Stubičar“ Štefanom Vršićom. Na sastanku je gradonačelnik predstavnicima pobliže objasnio funkcioniranje dnevnog boravka. Štefan Vršić je rekao kako je dom zainteresiran za provedbu dnevnog boravka i da će osigurati sve potrebne preduvjete za provedbu istog, dok je Matej Valkaj naveo kako ih navedeno zanima, ali da trenutno nemaju resurse za provođenje projekta. 

- Usluga dnevnog smještaja u domovima za starije i nemoćne osobe obuhvaća tri obroka dnevno (doručak, ručak i užina), osnovnu medicinsku skrb, ležaj za dnevni odmor i organizaciju slobodnog vremena. Smatramo da će ovaj projekt uvelike pomoći starijim i nemoćnim osobama ali i njihovoj djeci ili skrbnicima - kaže gradonačelnik Srpak.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!