Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
Članice Društva žena Hlapičina upalile drugu svijeću na adventskom vijencu u Murskom Središću
Grad Mursko Središće

ADVENT

Članice Društva žena Hlapičina upalile drugu svijeću na adventskom vijencu u Murskom Središću

Paljenju su prisustvovali i gradonačelnik Dražen Srpak, predsjednik Mjesnog odbora Hlapičina Dragutin Stojko, zbor crkve svetog Ladislava i Marije Kraljice te brojni građani

Advent ili došaće vrijeme je pripreme za Božić, a ujedno je i početak crkvene godine. Povodom toga izrađuje se adventski vijenac s četiri svijeće koje simboliziraju četiri nedjelje u došašću i svaki se tjedan zapali jedna od njih.

Prvu svijeću u Gradskom parku u Murskom Središću upalio je gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak. Uoči druge nedjelje došašća, jučer, 08. prosinca u 17:30 sati članice Društva žena Hlapičina upalile su drugu svijeću, svijeću vjere na velikom adventskom vijencu u Gradskom parku.Paljenju su prisustvovali i gradonačelnik Dražen Srpak, predsjednik Mjesnog odbora Hlapičina Dragutin Stojko, zbor crkve svetog Ladislava i Marije Kraljice te brojni građani. Značenje svijeća na adventskom vijencu je slijedeće; prva svijeća nazvana je prorokova svijeća, druga betlehemska, treća pastirska, a posljednja svijeća anđela.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!