veliki dan za mursko središće

FOTO Položeni kameni temeljci za novi dječji vrtić i izgradnju poslovne hale tvrtke Cartex

U Mursko Središće došao je i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat. Uz polaganja kamena temelja, ministar je obišao i tvrtku Sobočan interijeri

2018. godina vrlo je uspješna za Grad Mursko Središće te su tako već početkom godine pristigle odluke o prihvatljivosti za višemilijunske projekte od vitalne važnosti za grad Mursko Središće. Prvo je gradonačelnik Dražen Srpak u mjesecu siječnju s ministrom rada i mirovinskog sustava Markom Pavićem potpisao Ugovor o provedbi projekta “Zaželi” u vrijednosti od 1,5 milijuna kuna, a kojim se osam žena zaposlilo na dvije i pol godine na poslovima skrbi i pomoći starijima i nemoćnima.

Nakon toga stigla je Odluka o prihvatljivosti projekta ceste i oborinske odvodnje u Gospodarskoj zoni Brezje iz mjere 7.2.2. u iznosu od 6,8 milijuna kuna te je provedena javna nabava i radovi uskoro kreću. Nedugo nakon toga stigla je i Odluka o prihvatljivosti projekta iz mjere 7.4.1. – dječji vrtić u iznosu od 9,2 milijuna kuna. Krajem godine također je došla Odluka o prihvatljivosti i dodijeli sredstava za projekt “Svi u vrtić” u kojem je Grad Mursko Središće vodeći partner, a u projekt je uključeno još šest dječjih vrtića i Općina Mala Subotica.

Ukupna visina projekta je 13,5 milijuna kuna, a od toga Gradu Mursko Središće pripada 3,5 milijuna kuna, a riječ je o projektu popodnevnog i produženog boravka u dječjim vrtićima, opremanje dječjih vrtića te niz drugih edukativnih aktivnosti potrebitih za djecu. Uz to Grad je uspio priskrbiti iz nacionalnih sredstava financiranje obnove javne rasvjete, društvenog doma u Peklenici te postavljanje digitalnog info panoa na šetnici, a sve to u iznosu od 850.000,00 kuna.

Uz sve te investicije završene su i neke kapitalne privatne investicije u iznosu minimalno 35 milijuna kuna, a riječ je o stanogradnji, gradnji doma za starije i nemoćne i privatnog dječjeg vrtića. Uz to pokrenute su i gospodarske investicije te je nedugo u Gospodarskoj zoni u rad puštena moderna autopraonica, a na svetu Barbaru koja je gradski blagdan postavljena su i dva kamena temeljca. Danas, na svetu Barbaru – 04. prosinca 2018. godine u 13:00 sati u ulici Slatine svečano je postavljeni kamen temeljac za gradnju novoga dječjega vrtića čiju gradnju će vršiti tvrtka Tekeli projekt-inženjering d.o.o. koja je posao dobila putem javne nabave, a visina investicije je 9,2 milijuna kuna.

Kamen temeljac svečano su postavili gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, župan Međimurske županije Matija Posavec, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric, predsjednik uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i investicije Vjeran Vrbanec uz prisutnu djecu iz gradskog vrtića Maslačak te mnogobrojne građane i uzvanike dok je isti blagoslovio vlč. Tomislav Antekolović.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat iznio je kako je izgradnja dječjeg vrtića veoma značajna i važna investicija za djecu, roditelje odnosno budućnost te je naveo kako Vlada RH priprema niz mjera i pomoći za vrtićku dob, osnovnoškolce, srednjoškolce odnosno stanovnike Lijepe naše. 

Nakon toga autobus koji je vozio uzvanike stao je kod tvrtke Sobočan interijeri d.o.o. koja trenutačno realizira investiciju gradnje proizvodne hale u iznosu 13.844.474 kuna financirano iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Direktor tvrtke Franjo Sobočan upoznao je uzvanike i ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta sa investicijom, a gradonačelnik i ministar izrazili su svoje zadovoljstvo poslovnim uspjesima koje postiže tvrtka Sobočan interijeri i sve ostale tvrtke na području grada Mursko Središće.

Poslije toga ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat zajedno s gradonačelnikom Draženom Srpakom te vlasnicima tvrtke Cartex Igorom Drevom i Bogdanom Šavlijem svečano su postavili kamen temeljac za gradnju prve proizvodne hale u Gospodarskoj zoni Brezje. Investitori su izrazili veliko zadovoljstvo suradnjom s Gradom Mursko Središće.

Tvrtka Cartex zapošljava dvadesetak djelatnika, proizvodi autodijelove te planira svoje širenje i više zapošljavanja. Obzirom što je za završetak obilaska bio planirani obilazak novouređenih prostorija društvenog doma u Peklenici ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat ispričao se je uzvanicima jer je vremenski bio ograničeni zbog održavanja užeg kabineta Vlade RH kojem mora prisustvovati te je obećao da će do kraja godine svakako posjetiti Društveni dom u Peklenici.

Gradonačelnik Dražen Srpak zahvalio se je ministru Darku Horvatu na pomoći sa rečenicom da nas čeka još puno posla i rješavanja problema koje ćemo zajedničkim snagama brže, lakše i kvalitetnije realizirati. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije