MURSKO SREDIŠĆE

FOTO Susret s rudarima povodom blagdana svete Barbare

Grad Mursko Središće svake godine uoči blagdana svete Barbare, u sklopu Adventa organizira druženje s rudarima

Sveta Barbara je kršćanska svetica, djevica i mučenica, zaštitnica rudara i dobre smrti, jedna od četrnaest svetih pomoćnika u nevoljama. Povodom njezinog blagdana u subotu, 1. prosinca gradonačelnik Dražen Srpak, predsjednik Gradskog vijeća Zvonko Vrtarić, zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Kristijan Antolović, rudari, Udruga umirovljenika i Rudarski zbor položili su vijenac i zapalili svijeće u gradskom parku kod spomenika Rudar za sve preminule i poginule rudare.

>> Susret s rudarima povodom blagdana svete Barbare

Nakon svečanog polaganja Grad Mursko Središće je, u pansionu Ilonka, organizirao druženje za sve rudare. U utorak, 4. prosinca u 10 sati, u crkvi Marije Kraljice i svetog Ladislava održati će se sveta misa za poginule rudare. Nakon svete mise položiti će se cvijeće kod spomenika svete Barbare.

U 13 sati gradonačelnik će sa svojim suradnicima, ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta Darkom Horvatom i ostalim uvaženim gostima svečano položiti kamen temeljac za izgradnju dječjeg vrtića u ulici Slatine u Murskom Središću te kamen temeljac za izgradnju nove hale tvrtke Cartex u Gospodarskoj zoni Brezje te će obići investicije izgradnje hale 4 tvrtke Sobočan interijara d.o.o. i novouređene prostorije Društvenog doma u Peklenici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije