dobiva adventski ugođaj

Ivana Rob je fontanu u Murskom Središću pretvorila u adventski vijenac

Ovom adventskom vijencu divit će se i radovati žitelji, gosti, turisti i svi oni koji dolaze u najsjeverniji hrvatski grad

Danas u četvrtak 29. studenog, u središtu Murskog Središća, ukrašena je fontana, koja je dobila adventski vijenac, tradicionalni ukras u Božićno vrijeme, koji se ostvarenjem hrvatske nezavisne države počeo postavljati na javna mjesta, dok je u prošlosti bio kućni-hižni ukras.

Adventski vijenac djelo je mlade središćanske kreativne cvjećarice i umjetnice Ivane Rob, koja nam je rekla što je sve ugradila u Adventski vijenac kojem će se diviti i o njemu radovati žitelji, gosti, turisti i svi oni koji dolaze u najsjeverniji hrvatski grad.

– Prvo, tu je neizostavni pravi bor (Pinus nigra) koji osvaja mirisom, zatim druga crnogorica od smreke, jele, pa sve do cedra i borovice. Tu je i prekrasan lleks koji svojim crvenim bobicama daje bajkovitost nadolazećem Božiću i blagdanima, te malo cimeta, anisa, mirisnih štapića i na kraju lijepe snježne grane. Ima svega, ali ničega previše, jer sve mora imati mjere, poglavito u vrijeme kakvo je ovo, adventsko, iščekujuće, darujuće i radosno, kazala je lijepa Ivana, čiji uradci su više od vijenaca, buketa i aranžmana.

Njezini uradci su umjetnost, za što je više puta pohvaljena i nagrađena. Sada će Grad Mursko Središće na vijenca postaviti četiri svijeće, koje će se paliti svake nedjelje do samog Badnjaka i Božića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije