Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
MURSKO SREDIŠĆE Blagdan svete Barbare i paljenje prve adventske svijeće
Arhiva/eMedjimurje

ADVENT U GRADU RUDARA

MURSKO SREDIŠĆE Blagdan svete Barbare i paljenje prve adventske svijeće

Gradonačelnik Srpak će idući tjedan, zajedno s ministrom Horvatom, položiti i kamen temeljac za izgradnju dječjeg vrtića u Murskom Središću

Grad Mursko Središće svake godine uoči blagdana svete Barbare, u sklopu Adventa u gradu rudara organizira druženje s rudarima. Ove godine gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak će sa svojim suradnicima i rudarima u subotu, 1. prosinca s početkom u 15:30 sati obilježiti blagdan svete Barbare, zaštitnice rudara. 

U gradskom parku Mursko Središće, kod spomenika rudarima, u 15:30 sati će položiti vijenac i zapaliti svijeće za sve poginule rudare. Nakon toga u pansionu Ilonka nastavlja se druženje s rudarima.

U 17:30 sati gradonačelnik će u Gradskom parku zapaliti prvu adventsku svijeću uz molitvu župnika Tomislava Antekolovića i adventske pjesme crkvenog zbora Marije Kraljice i svetog Ladislava pod vodstvom Danice Sabo dok vas u 18 sati u Centru za kulturu “Rudar” očekuje program pod nazivom “Advent pri serjojnskom mlinaru” kojeg će izvoditi KUD “Mura” Mursko Središće, učenici Osnovne škole Mursko Središće, Dječji vrtić “Maslačak” i Dječji vrtić “Pahuljica” te će isti biti u znaku svete Barbare i adventa.

U utorak, 4. prosinca u 10 sati, u crkvi Marije Kraljice i svetog Ladislava održati će se sveta misa za poginule rudare. Nakon svete mise položiti će se cvijeće kod spomenika svete Barbare. U 13 sati gradonačelnik će sa svojim suradnicima, ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta Darkom Horvatom i ostalim uvaženim gostima svečano položiti kamen temeljac za izgradnju dječjeg vrtića u ulici Slatine u Murskom Središću te kamen temeljac za izgradnju nove hale tvrtke Cartex u Gospodarskoj zoni Brezje te će obići investicije izgradnje hale 4 tvrtke Sobočan interijera d.o.o. i novouređene prostorije Društvenog doma u Peklenici.

- Pozivamo građane da prisustvuju navedenim događanjima povodom Adventa u gradu rudara - poruka je iz Grada Mursko Središće.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!