OD 1. SIJEČNJA

Smanjuje se cijena odvoza smeća za domaćinstva u Murskom Središću za 12 posto

Isto tako uvodi se odvoz bio otpada BKO svakih četrnaest dana pošto je uključeno samo otprilike 2% korisnika sa prosječno 8,00 kg otpada po odvozu

Danas, 28. studenog 2018. godine gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak dao je Suglasnost na cjenik javne usluge prikupljanje miješanog komunalnog otpada, biorazgradivog komunalnog otpada te odvojenog prikupljanja korisnog, problematičnog i glomaznog otpada na području grada Mursko Središće.  Priopćenje iz Grada prenosimi u nastavku:  

‘Kao što je već bilo objavljeno u glasilima Grad Mursko Središće sa općinama partnerima Sveti Martin na Muri, Selnica i Vratišinec kupili su tvrtku Murs-ekom d.o.o. u svibnju ove godine. Cilj je ove akvizicije podizanje nivoa usluge i odvajanja otpada što je definirano Planom gospodarenja otpadom RH u razdoblju 2018-2022. godine, što od nas traži EU kako bismo izbjegli plaćanje penala zbog neispunjenja ciljeva u odvajanju otpada.

Sada će biti moguće javljanje na natječaje za bespovratna sredstva kojima bi se nabavila nova komunalna vozila, projektira se kompostana za koju isto računamo na bespovratna sredstva, a u procesu je nabava 1000 posuda volumena 80 l za bio otpad  sa sufinanciranjem FOND-a u iznosu 85% potrebnih sredstava kao i za ostale potrebe gdje će se raspisivati natječaji.

Sa siječnjem 2019. godine cijena usluga za domaćinstva smanjuje se za otprilike 11,56% tako da će jedan odvoz posude za MKO od 120 l koštati 55,00 kn, umjesto dosadašnjih 61,36 kn. Isto tako uvodi se odvoz bio otpada BKO svakih četrnaest dana pošto je uključeno samo otprilike 2% korisnika sa prosječno 8,00 kg otpada po odvozu. Cijena za  jedan odvoz posude 120 l MKO plus dva ili tri odvoza 80 l BKO prema kalendaru iznosio bi 67,60 kn, što je do sada za jedan odvoz 120 l MKO, plus BKO svaki tjedan iznosio 92,44 kn.

Cilj ovakvih cijena je da se što više korisnika uključi u odvoz bio otpada, posebno onih koji stanuju u višestambenim zgradama i domaćinstva koja ne kompostiraju otpad za vlastite potrebe. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije