Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
Izložba slika Božene i Dragutina Hajdarovića u Murskom Središću
Facebook

Advent u gradu rudara

Izložba slika Božene i Dragutina Hajdarovića u Murskom Središću

Svečano otvorenje izložbe bit će u petak, 30. studenog, a izložba slika će se moći pogledati i tijekom cijelog prosinca

U sklopu programa „Advent u gradu rudara“ u multimedijalnoj dvorani Centra za kulturu „Rudar“ u Murskom Središću u organizaciji Grada Mursko Središće i Turističke zajednice grada Mursko Središće bit će otvorena izložba slika Božene i Dragutina Hajdarovića.

Svečano otvorenje izložbe bit će u petak, 30. studenog s početkom u 18 sati dok će se izložba slika moći pogledati i tijekom cijelog mjeseca prosinca u vremenu kada će se se u dvorani održavati predstave i razni događaji. Na samom svečanom otvorenju izložbe Božena i Dragutin Hajdarović posjetiteljima će se obratiti s kratkom prezentacijom o njihovim likovnim kolonijama.

Božena Hajdarović rođena je u Sračincu, završila je Gimnaziju u Varaždinu, a školovanje nastavila na VTTŠ i Tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Desetak godina radila je u gospodarstvu. Nakon toga se zaposlila u Tekstilnoj školi u Varaždinu i kasnije u Gospodarskoj školi u Čakovcu po njezinom osnutku. U struci je promovirana u zvanje profesora savjetnika. Živi i stvara u Nedelišću. Veoma je kreativna. Bavi se kačkanjem, pletenjem ukrasnih i odjevnih predmeta, tkanjem, filcanjem, oslikavanjem crne pisanice i sl. Slikarstvom se počela baviti zahvaljujući suprugu koji je i sam slikar.

Dragutin Hajdarović rođen je u Gardinovcu. Po završetku Srednje tehničke škole u Zagrebu i diplomiranja na VTTŠ u Varaždinu zaposlio se u gospodarstvu i uz rad diplomirao na Tekstilnom tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Sada je u mirovini. Živi i stvara u Nedelišću. Životni put ga je vodio širom Europe gdje je bio u stalnom kontaktu s likovnom umjetnošću. Slikarstvom se bavi intenzivnije zadnjih desetak godina gdje nastoji brzim potezima zabilježiti trenutak. Njegov nemirni duh mu ne dopušta detaljizaciju crteža, već grubim i brzim potezima registrira svoj unutarnji doživljaj događaja.

Zajedno odlaze na mnoge humanitarne kolonije i razna likovna druženja, izlagali su na pedesetak skupnih i dvadesetak samostalnih izložbi. Najdraže teme su im cvijeće, voda, pejzaži i sakralni motivi. Tehnika slikanja je akvarel, ulje na platnu i staklu te akril.

- Pozivamo sve zainteresirane građane da posjete navedenu izložbu i uživaju u slikama Božene i Dragutina Hajdarovića - poručuju iz Grada Mursko Središće.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!