Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
Teuta s predstavom 'Legenda o Fijolini' u Centru za kulturu Rudar
CZK Čakovec

MURSKO SREDIŠĆE

Teuta s predstavom 'Legenda o Fijolini' u Centru za kulturu Rudar

Dramska sekcija Kulturno umjetničke udruge „Veseli Međimurci“ u nedjelju, 18. studenog 2018. godine u Centru za kulturu Rudar održala je predstavu temeljenu na istinitom događaju pod nazivom 'Za domovinu'.

„Veseli Međimurci“ su, serjojnčarima i mještanima okolnih naselja, prenijeli priču o životu jednog hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata, koji se nalazi u životnom košmaru današnjice, te zajedno sa svojim prijateljima i najmilijima želi dokazati da su samo ljudskost i čovjekoljublje na prvom mjestu.

Ove nedjelje, 25. studenog 2018. godine, u Centru za kulturu Rudar očekuje vas predstava „Legenda o Fijolini“ koju će izvesti Studio suvremenom plesa „Teuta“. Koncept predstave “Legenda o Fijolini” baziran je na međimurskoj legendi, koja pripovijeda o djevojčici Fijolini, koja je bezgrješnim srcem mijenjala svijet.Predstava kroz ples i pokret, fotografiju, kostimografiju i scenografiju priča ovu predivnu i nadasve dojmljivu legendu o maloj djevojčici.

“Nekada davno..davno…davno u bregovitom Međimurju, u jednom malenom selu, živjela je skromna i dobra obitelj..” Tako počinje legenda, a plesom “Teute”, možete saznati kako je ispričana do samoga kraja. Predstava će započeti u 18:00 sati, a ulaz je besplatan.  

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!