Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
Obavezna kastracija i sterilizacija životinja, razmišlja se o promjeni termina Dana Grada
Arhiva/eMedjimurje

MURSKO SREDIŠĆE

Obavezna kastracija i sterilizacija životinja, razmišlja se o promjeni termina Dana Grada

Donosimo zaključke sa 46. sjednice stručnog kolegija gradonačelnika Dražena Srpaka

Na 46. sjednici stručnog kolegija gradonačelnika Grada Mursko Središće Dražena Srpaka doneseno je nekoliko zaključaka. Županijskoj ligi protiv raka Čakovec odobrena je isplata novčanih sredstava u iznosu od 700 kuna u svrhu izdavanja monografije u povodu 20. obljetnice djelovanja. Direktoru trgovačkog društva Murs ekom Christianu Črešnjovcu je naloženo da kontaktira predsjednika Nadzornog odbora trgovačkog društva vezano uz saziv 1. sjednice Nadzornog odbora na kojem će Uprava društva prezentirati programe i plan razvoja za 2019. godinu, dok se Nadzorni odbor zadužuje da se raspiše natječaj, temeljem Zakona o trgovačkim društvima, za imenovanje direktora  društva.

Pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Miljenko Štefanić, voditelj Odsjeka za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove Josip Sršan i savjetnik gradonačelnika za komunalna pitanja Juraj Zadravec zadužuju se za praćenje svih procedura Uprave društva Murs ekom u svezi prebacivanja djelatnika u Odsjeku za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove s 01.01.2019. godine te novog zapošljavanja zbog preuzimanja groblja i donošenja svih potrebnih cjenika usluga.

Temeljem Odluke o izmjenama Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama podsjećaju se vlasnici životinja na području grada Mursko Središće na obaveznu kastraciju i sterilizaciju životinja kako bi se spriječilo prekomjerno razmnožavanja životinja te time nastajali proračuni za gradski proračun jer svako zbrinjavanje napuštenih životinja bez poznatog vlasnika gradski proračun košta 1.625,00 kuna. Također, na području grada Mursko Središće putem tvrtke Bioinstitut do kraja godine izvršiti će se deratizacija po važećem cjeniku za te usluge tvrtke Bioinstitut.

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak predložio je da se obilježavanje Dana Grada Mursko Središće ubuduće veže uz zaštitnika sv. Ladislava te da se obilježava dana 27. lipnja te će se u tom smislu na Gradsko vijeće uputiti prijedlog za izmjenu Statuta Grada Mursko Središće.

Obrazloženje za to glasilo je da gotovo sve općine i gradovi svoj dan vežu uz zaštitnika te smatraju da se moraju prikloniti takvom riješenju, a obzirom što se po novoj koncepciji manifestacija “Ljeto uz Muru” održava u tom terminu i započinje samim proštenjem – Ladislavovo i nastavlja s obljetnicom zaustavljanja tenkova 28. lipnja te s raznim drugim događajima u narednim danima. Ovo je sigurno termin koji je prirodniji i usklađen s velikom većinom općina i gradova načinom određivanja dana grada ili općine (zaštitnik župe), a uz to se u znatnoj mjeri smanjuju troškovi jer će umjesto dvije manifestacije u dva termina biti jedna manifestacija u jednom terminu.

Navedeni zaključci stupaju na snagu danom donošenja i objavit će se na oglasnoj ploči Grada Mursko Središće u lokalnim tjednicima i na službenoj internet stranici Grada, a prijedlozi odluka dostavljaju se Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!