NATPISOM UZ MURU POSLALI PORUKU VUKOVARU

FOTO U Murskom Središću obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Svijeće su također zapaljene na gradskoj šetnici – kod izvora 'Curek' gdje su članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH - ogranak Mursko Središće postavili natpis 'Vukovar' te tako odali počast poginulim braniteljima

Bitka za Vukovar bila je najveća i najkrvavija bitka u Domovinskom ratu. Jugoslavenska narodna armija i srpske paravojne snage (četnici) opsjedali su ga 90 dana, od kolovoza do studenog 1991. godine. Sve je to završilo golemim razaranjima, brojnim ubojstvima (Ovčara) i progonom hrvatskog stanovništva. Poginulo je više o 3 tisuće ljudi, a pad Vukovara bio je veliki gubitak za Hrvatsku. Ipak nakon veličanstvene pobjede u Domovinskom ratu Hrvatska je mirnom integracijom povratila ovaj grad 1998. godine.

U subotu, 17. studenog 2018. godine u crkvi Mariji Kraljice i sv. Ladislava održana je sveta misa za sve poginule branitelje i za domovinu koju je predvodio župnik Tomislav Antekolović. Svetoj misi prisustvovali su gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, predsjednik Gradskog vijeća Zvonko Vrtarić, zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Kristijan Antolović, članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske – ogranak Mursko Središće, članovi HVIDR-e Mursko Središće, vijećnici, učenici Osnovne škole Mursko Središće, te mnogobrojni građani. 

Nakon mise formirana je velika kolona koja je prošla centrom grada u kojem su građani zapalili na stotine svijeća, a posebna počast odana je kod spomenika poginulim braniteljima s područja grada Mursko Središće “Piramide”. 

Svijeće su također zapaljene na gradskoj šetnici – kod izvora “Curek” gdje su članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske – ogranak Mursko Središće postavili natpis -Vukovar- te tako odali počast poginulim braniteljima.

Herojstvo Vukovara udarilo je temelj za kasnije vojne pobjede hrvatskih snaga koje su dovele do potpunog oslobađanja zemlje. Zbog svega toga Vukovar je postao simbolom oko kojeg se okuplja cijela nacija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije