poezijom protiv ovisnosti

U subotu u Murskom Središću 20. Večer pučke poezije KLA sjeverozapadne Hrvatske

Klub liječenih alkoholičara 'Povratak' Mursko Središće i Savez klubova liječenih alkoholičara Međimurja nakon 20 godina ponovno su organizatori i domaćini manifestacije 'Poezijom protiv ovisnosti'

20. večer pučke poezije klubova liječenih alkoholičara sjeverozapadne Hrvatske pod nazivom ‘Poezijom protiv ovisnosti’ bit će održana u subotu, 17. studenog u Centru za kulturu ‘Rudar’ u Murskom Središću. Organizatori ove manifestacije su Klub liječenih alkoholičara ‘Povratak’ iz Murskog Središća i Savez Klubova liječenih alkoholičara Međimurja, a suorganizatori su Grad Mursko Središće, Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije,  Hrvatski savez klubova liječenih alkoholičara i Hrvatsko društvo za alkoholizam i druge ovisnosti HLZ-a. Pokrovitelj 20. večeri poezije je Međimurska županija.

Program manifestacije odvijat će se na način što će u 12 sati biti održan tzv. Okrugli stolom s temama: ‘Tretman alkoholizma u Međimurju – povijest koja nam pomaže graditi budućnost’, ‘Klubovi liječenih alkoholičara – tradicija uklopljena u suvremenom liječenju – prof.dr.sci. Zoran Zoričić, dr. med., specijalist psihijatrije, predsjednik HSKLA, ‘Liječenje alkoholizma u Međimurju’ – Živko Mišević, dr. med., specijalist psihijatar, voditelj Psihijatrijskog odjela ŽB Čakovec, ’50. godina Kluba liječenih alkoholičara ‘Dr. Mato Golubić’ – Kristina Zorčec, mag. soc. rada, ‘Poezijom protiv ovisnosti – 20 godina poezije i zajedništva’ – Diana UvodićĐurić, dr. med., spec.šk.med., Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije.

U 15 sati je na rasporedu središnji događaj ‘Poezijom protiv ovisnosti’. Prema informaciji organizatora na manifestaciju se prijavio 21 KLA sa svojim predstavnicima, a očekuje se da će u Mursko Središće toga dana doći 250 ljudi vezanih uz realizaciju manifestacije.

Valja dodati kako je prva manifestacija održana upravo prije 20 godina u Gradu rudara uz svesrdnu pomoć današnjih organizatora i ondašnjeg gradonačelnika Dražena Bregleca. Danas je uz tu manifestaciju dosta živućih ljudi, a kao prilog objavljujemo i plakat tadašnje manifestacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije