prijem kod gradonačelnika

Grad Mursko Središće osigurao novčanu pomoć za 99 studenata s područja Grada

Osim jednokratne pomoći, studenti se mogu prijaviti i za studentske kredite koje, ako imaju uspjeh 4,1 ili veći, ne moraju vraćati

Grad Mursko Središće u srpnju ove godine raspisao je javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći za studente s područja Grada. Jednokratna novčana pomoć bit će dodijeljena studentima koji su upisani kao redoviti studenti u akademskoj godini 2017./2018. i studenti koji imaju prebivalište na području grada Mursko Središće.

Temeljem broja predanih prijava i visini osiguranih sredstava u gradskom proračunu, određena je i bit će dodijeljena jednokratna novčana pomoć u iznosu od 500 kuna za 99 prijavljenih studenata. Tom prigodom, u petak, 2. studenog u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Dražen Srpak je održao prijem za studente.

Da bi se studentima omogućilo lakše studiranje Grad Mursko Središće je i ove godine raspisao natječaj za dodjelu 10 studentskih kredita za studije neodređenog smjera. Kriteriji za dodjelu studentskih kredita su materijalni i socijalni položaj, opći uspjeh u prethodnom školovanju za učenike koji se upisuju na prvu godinu studija, tj. prosječne ocjene svih položenih ispita za studente viših godina i uspjeh na natjecanjima.

Visina studentskih kredita iznosi 1.000 kuna mjesečno za studij na području Grada Zagreba ili udaljenijih gradova na području Republike Hrvatske ili u inozemstvu, a 500 kuna mjesečno za studij na području Čakovca i Varaždina. Grad Mursko Središće potiče izvrsnost te je taj studentski kredit zapravo stipendija ako je uspjeh 4,1 ili više te se u tom slučaju ne vraća ništa, odnosno cijeli iznos studentskog kredita vraća Grad Mursko Središće s time da kamate kredita ionako financira Grad.

Također, nagrađuju se i dobitnici dekanove i rektorove nagrade te doktorskog rada pa je tako prošle godine povećana dekanova nagrada za studente s područja Grada Mursko Središće u iznosu od 1.000 kuna, rektorova nagrada u iznosu od 2.000 kuna i novčana nagrada za doktorski rad u iznosu od 7.500 kuna.

Grad Mursko Središće će idućih godina nastaviti sa dodjelom jednokratnih studentskih potpora i dodjelom studentskih kredita. Gradonačelnik Dražen Srpak istaknuo je kako svim studentima želi da u roku i sa što boljim uspjehom završe fakultete i dobiju posao u struci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije