MURSKO SREDIŠĆE

Vijeće za prevenciju: Želi se zabraniti promet teških kamiona, stanje sigurnosti je dobro

Na blagdan Svih svetih policija će patrolirati cijeli dan, regulirati promet po potrebi i vršiti sav ostali nadzor

U srijedu, 31. listopada održana je sjednica Vijeća za prevenciju grada Mursko Središće. na dnevnom redu našla se prometna problematika i stanje sigurnosti u gradu.

Gradonačelnik Dražen Srpak je nazočne izvijestio da je je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture poslalo Ministarstvu unutarnjih poslova na mišljenje Pravilnik o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5 t, a koji govori o tome da sva teretna vozila veće mase od 7,5 t moraju koristiti druge alternativne javne ceste sa boljim prometno-tehničkim karakteristikama.

Od primjene su izuzeta vozila koja do mjesta utovara/istovara nemaju odgovarajući drugi pravac sa bojlim tehničko-prometnim karakteristikama ili kada do sjedišta prijevoznika ne postoji takav pravac. Nakon pribavljenih mišljenja slijedi savjetovanje pa će Grad Mursko Središće kad ono bude objavljeno pozvati građane i sve zainteresirane strane da se u njega uključe jer je ono potrebno za donošenje konačne odluke o zabrani takvog prometa.

Stanje sigurnosti je po riječima policije i ravnatelja škole dobro i nema nikakvih većih ekscesa. Policija moli građane da svi koji mogu pješke do groblja to i učine kako bi gužve bile manje, te da se vodi briga o sigurnosti stvari na način da se automobili zaključavaju, a stvari ne ostavljaju na vidljivom mjestu. Također treba obratiti pozornost na zaključavanje kuća. Na blagdan Svih svetih policija će patrolirati cijeli dan, regulirati promet po potrebi i vršiti sav ostali nadzor.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije