SAJAM U AUSTRIJI

Grad Mursko Središće i OPG-ovi sudjelovali na Sajmu regija u Bad Radkersburgu

Atmosferu na Sajmu regija dodatno su podigle i zagrijale međimurske pjesme u izvedbi Mirka Švende - Žige dok mu je pratnja bio svestrani Slavko Bregović

Grad Mursko Središće, najsjeverniji je hrvatski grad poznat je po rudarstvu, naftaštvu i rijeci Muri. Rijeka Mura povezuje Mursko Središće sa Slovenijom i Austrijom. Tako je djelomično i povezala grad Mursko Središće i Bad Radkersburg te su Grad, Turistička zajednica grada Mursko Središće i OPG-ovi s područja grada i okolice danas, 28. listopada 2018. godine, sudjelovali na Sajmu regija u Bad Radkersburgu (Austrija) te tamo predstavili svoju povijest i proizvode.

Grad rudara predstavljali su: Društvo žena Mursko Središće koje su ispekle tradicionalne međimurske kolače, gđa. Bosiljka domaće mlince, OPG Medvar predstavili su se sa svojim bučinim uljima i orašastim plodovima, Pčelarstvo Vinko sa ukusnim medom, “Izidina škrinjica” – Milena Petković sa ručno rađenim nakitom i slikama, OPG Škvorc iz susjedne općine Vratišinec sa rakijama i čili papričicama dok je Gordan Horvat – predstavnik vinarije Sibon prezentirao svoje pjenušce.

Atmosferu na Sajmu regija dodatno su podigle i zagrijale međimurske pjesme u izvedbi Mirka Švende – Žige dok mu je pratnja bio svestrani Slavko Bregović. Sajam regija posjetio je i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak koji je kušao ukusne proizvode naših poduzetnika te im je dao pohvale i punu podršku.

Organizatori i domaćini Sajma regija u Bad Radkersburgu srdačno su se zahvalili na dolasku i odličnoj atmosferi i druženju te su naveli kako se nadaju da ćemo posjetiti njihov Sajam i iduće godine. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije