POPEVKE I ŠTIKLECI

Varaždinski tamburaški orkestar u Murskom Središću priređuje odličan koncert

Orkestar redovito priređuje samostalne i zajedničke koncerte te sudjeluje u kulturnoumjetničkom životu grada Varaždina, Varaždinske županije i Republike Hrvatske

U nedjelju, 21. listopada u CZK Rudar u Mursko Središće dolazi Varaždinski tamburaški orkestar (VTO) koji će se predstaviti od zagorskih i međimurskih popevki do obrada iz čuvenih filmskih melodija.

VTO je osnovan 2005. godine s idejom da se stvori reprezentativni gradski tamburaški orkestar koji će okupiti najbolje tamburaške glazbenike u Varaždinu. Osnovan je s ciljem promicanja i unapređivanja glazbene kulture na području tamburaške glazbe.

Orkestar redovito priređuje samostalne i zajedničke koncerte te sudjeluje u kulturnoumjetničkom životu grada Varaždina, Varaždinske županije i Republike Hrvatske. Također sudjeluje na domaćim i međunarodnim smotrama tamburaških orkestara na kojima redovito osvaja visoke nagrade. 

Od brojnih uspjeha i priznanja, izdvajaju četiri puta zaredom 1. mjesto na županijskim smotrama tamburaških orkestara u Varaždinu, koncert u Beču u čuvenoj dvorani Kursalon, te 1. mjesto na “Tamburica Festu 2010.” – svjetskom festivalu tamburaških orkestara 2010. u vojvođanskom mjestu Deronje. Na jubilarnom 10-tom po redu “Tamburica Festu 2017” osvojili su nagradu za najbolji umjetnički izražaj. Dirigent orkestra od 2005. godine je gospodin Zlatko Sokić.

Dođite u nedjelju u 18 sati i uživajte u odličnom, besplatnom koncertu kojeg je pripremio Varaždinski tamburaški orkestar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije