Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
Novo ulaganje u Peklenici od gotovo 900 tisuća kuna
Grad Mursko Središće

potpisan ugovor

Novo ulaganje u Peklenici od gotovo 900 tisuća kuna

Peklenica će dobiti 'mali Centar za kulturu' koji će služiti za održavanje predstava, sastanaka, manifestacija, a udruge će dobiti svoj prostor

Gradu Mursko Središće vrlo je važan ravnomjerni razvoj svih naselja te se tako već godinama ulaže u ista. Stvari koje se započnu treba i dovršiti. Tako su projekti koji su započeti u fazama svake godine nastavljeni i zapravo će se na taj način po svim naseljima sve one potrebe koje mještani imaju zadovoljiti.

Sve to ide nekim redom prema spremnosti projektne dokumentacije i potrebama i željama mjesnih odbora. Tako je gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, u četvrtak, 11. listopada potpisao ugovor s tvrtkom Tekeli projekt inženjering d.o.o. iz Murskog Središća za izvođenje radova na obnovi zgrade Društvenog doma u Peklenici - II faza.S obzirom što je provedena javna nabava utvrđeno je da će II faza koštati 710.900,25 kuna + PDV. Financijska konstrukcija zatvorena je na način da je već od Ministarstva kulture dobiveno, putem prijavljenog projekta, 200.000 kuna, od Ministarstva regionalnog razvoja I fondova Europske unije 250.000 kuna, Međimurska županija će osigurati 100.000 kuna, dok će Grad Mursko Središće iz svog proračuna izdvojiti 338.625,31 kuna.

Tako će Peklenica dobiti 'mali Centar za kulturu' koji će služiti za održavanje predstava, sastanaka, manifestacija, a udruge će dobiti svoj prostor.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!