Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
U rujnu 30 posto putnika i 19.465 vozila manje nego u kolovozu
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

PROMET KROZ MURSKO SREDIŠĆE

U rujnu 30 posto putnika i 19.465 vozila manje nego u kolovozu

Nedavna teška prometna nesreća na glavnoj ulici, ujedno i međunarodnoj cesti u kojoj je teško stradala jedna žena iz Peklenice, ujedinila je ljudstvo u traženju rješavanja ovih problema

Prekomjeran promet, poglavito teških kamiona glavnom središćanskom ulicom, a isto tako i središtem prigradskog naselja Štrukovec, najveći je i stalan problem žitelja Grada Mursko Središće, a samo u predizborno vrijeme i gradskm i državnim čelnicima. Naime, i danas je u jednom intervjuu Oleg Butković, ministar prometa i još nečega, nabrojao projekte ministarstva za naredno razdoblje, ali zaobilaznicu Murskog Središća i novog mosta na Muri nije spomenuo, na žalost ili sreću svog stranačkog kolege i gradonačelnika Murskog Središća Dražena Srpaka.

Nedavna teška prometna nesreća na glavnoj ulici, ujedno i međunarodnoj cesti u kojoj je teško stradala jedna žena iz Peklenice, ujedinila je ljudstvo u traženju rješavanja ovih problema. Podaci koje smo dobili u Policijskoj postaji Mursko Središće, govore kako se smanjuje promet kamiona i vozila općenito, ali niti približno stanje nije normalno.

Prema policijskim podatcima u rujnu je Granični prijelaz Mursko Središće-Petišovci prešlo 96.807 vozila ili 17,74 posto manje nego u kolovozu kada je to bilo 116.272 vozila. Broj putnika u rujnu bio je 250.332, i to je za respektabilnih 30 posto manje u odnosu na kolovoz kad ih je bilo 357.784. 

Ne znamo razlog tolikog smanjenja, no pretpostavka je kako je teretni promet prebačen na druga prijevozna sredstva poglavito željeznicu u nama susjednim državama, a putnički zbog kraja turističke sezone. Središćansce raduje što je promet manji, premda se u svakodnevnom životu to previše ne vidi, ali to nikako ne daje za pravo odgovornima da smatraju kako je on ukupno i stvarno manji ili riješen.  

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!