odlične vijesti

Gradonačelnik Srpak potpisao ugovor: Stiže 13 milijuna kuna za 6 međimurskih vrtića

Zaposlit će se 36 ljudi, produžit će se radno vrijeme vrtića, nabavit će se nova oprema...

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak je danas, 27. rujna potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt koji se financira iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali u financijskom razdoblju 2014. – 2020  pod nazivom “Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu radnog i predškolskog odgoja i obrazovanja” – “Svi u vrtić” koje je raspisalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Potpisivanju su prisustvovali i svečano ga uručili ministar rada i mirovinskog sustava mr.sc Marko Pavić, ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar, zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Luka Bogdan Marianne Thyssen, povjerenica Europske komisije za zapošljavanje, socijalna pitanja, vještine i mobilnost radne snage. 

Projekt doprinosi rješavanju problema nefleksibilne organizacije rada dječjih vrtića na području Međimurske županije. U 6 dječjih vrtića će se unaprijediti usluge i produljiti radno vrijeme kroz produljeni i poslijepodnevni boravak i tako omogućiti bolju ravnotežu poslovnog i obiteljskog života za roditelje čija djeca polaze partnerske dječje vrtiće.

Prema iskazanim potrebama roditelja usluge novim programima i produljeno radno vrijeme kroz produljeni i poslijepodnevni boravak koristit će ukupno 201 dijete. Projekt “Svi u vrtić” provodit će Grad Mursko Središće zajedno sa sljedećim partnerima: Dječji vrtić Belica, Dječji vrtić Loptica – Čakovec, Dječji vrtić Maslačak – Mursko Središće, Dječji vrtić Potočnica – Mala Subotica, Dječji vrtić Dječja mašta – Čakovec, Dječji vrtić Vrapčić – Šenkovec, Općina Mala Subotica.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 13.179.989,71 kuna. Razdoblje provedbe Projekta započinje s datumom posljednjeg potpisa ugovora te traje 30 mjeseci.

Intenzitet potpore je 100%, a sredstva će biti utrošena na zapošljavanje 15 odgojiteljica na puno radno vrijeme, 5 odgojiteljica na pola radnog vremena, 8 spremačica na pola radnog vremena, 6 kuharica na pola radnog vremena, voditelja projekta i asistenta voditelja projekta na puno radno vrijeme.

Nabavljat će se oprema za vrtiće: oprema za razvoj predčitalačkih vještina, oprema za razvoj predmatematičkih vještina, oprema za provedbu etno-eko programa, oprema i sitni inventar potrebni za produljeni i poslijepodnevni rad vrtića, osnovna oprema za kuhinju i vanjska igrala.

Također će se financirati vanjski stručnjak za provedbu programa za razvoj fine motorike i senzorike, za rano učenje stranog jezika i pedagoga, edukacija zdrava prehrana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije