eko akcija

FOTO Učenici u Murskom Središću skupljali smeće

Akcija je organizirana u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, a učenici su skupili čak deset velikih vreća smeća

U četvrtak, 20. rujna  u vremenskom razdoblju od 9:15 do 11:00 sati učenici viših razreda OŠ Mursko Središće s razrednicima povodom Europskog tjedna mobilnosti uključili su se u akciju čišćenje u pokretu “Iz cvijeta u čišći svijet”.

Prije same šetnje koja se je odvijala unutar Grada Mursko Središće, učenici su napravili zajedničku sliku ispred škole, jedan veliki cvijet iz kojeg se krenulo u čišćenje i laganu šetnju po ulicama grada. Učenici 5. razreda prvi su krenuli od škole preko pružnog prijelaza, iza škole prema Kolodvorskoj ulici te su se vraćali prema školi putem ulice Rade Končara, Frankopanskom te ulicom Vladimira Nazora ponovno do škole.

Učenici 6. razreda napravili su krug krečući od škole pokraj mjerne stanice po šetnici uz rijeku Muru do zvonika sv. Barbare, vraćajući se ulicom Matije Gupca natrag na šetnicu do škole. Učenici 7 razreda kretali su u dva pravca. Prva skupina kretala je od škole preko pružnog prijelaza pokraj nogometnog igrališta prema farmi krava. Druga skupina krenula je također od škole prema nogometnog igralištu te ulicom Franje Koroša do ribnjaka, glavnom cestom putem Frankopanske ulice prema pruzi do nogometnog igrališta i škole.

Učenici 8. razreda kretali su od škole ulicom Vladimira Nazora, skretanjem ulijevo prema ulici Rade Končara, pokraj nekadašnjeg diskonta skrečući prema Kolodvorskoj ulici te su se vračali pokraj nogometnog igrališta do škole.

Šećući kroz grad učenici su pronašli dosta odbačenog smeća koji su putem skupljali i stavljali u velike vreće za smeće. Nakon provedene akcije skupilo se deset punih vreća smeća te su učenici s učiteljima zaključili kako će biti potrebno sve više organiziranja ovakvih akcija kako bi se očuvalo mjesto i svijet u kojem živimo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije