lijepa inicijativa

Grad Mursko Središće želi dogovorom regulirati rad trgovina nedjeljom

Gradonačelnik Dražen Srpak kaže kako će ovih dana trgovačke radnje pozvati na sastanak i pokušati dogovoriti da se u radu nedjeljom izmjenjuju, kako bi smanjili opterećenje za radnike

Na prošloj sjednici Gradskog vijeća Mursko Središće, vijećnik Milorad Pilipović iz redova HSU-a zatražio je ili predložio da Grad zabrani rad trgovačkih centara i trgovina nedjeljom i blagdanom.

To je obrazložio riječima kako treba ljude, poglavito žene-majke osloboditi rada kako bi mogle biti uz svoje obitelji. Primljeno je na znanje, a vladajući su kazali kako je to već davno bio prijedlog Miljenka Cmrečaka, zamjenika gradonačelnika i nije nikakva novost.

Hoće li se glede ovog Pilipovićevog prijedloga što učiniti pitali smo gradonačelnika Dražena Srpaka

– Ta inicijativa nije novost, to se godinama provlači i već smo imali dosta razgovora na tu temu. Kako to nije u ingerenciji lokalne samouprave, znali smo da ne možemo puno napraviti jer je zakonska regulativa jača, kaže gradonačelnik Srpak.

Srpak je puno razgovarao s trgovkinjama koje su ga zamolile za pomoć po tom pitanju i, kako kaže, da je do njega, istog bi trena zatvorio trgovine nedjeljom i blagdanom.

– Ovih dana smo popisali sve trgovačke radnje u Gradu kojima smo uputili poziv na zajednički sastanak koji će biti održan u četvrtak 27.09.2018. g.. Izložit ćemo naš zahtjev da se nedjeljom i blagdanom ne radi, ali smo spremni da se trgovačke radnje izmjenjuju u radu nedjeljom – rekao nam je Srpak.

Naveo je mogući primjer da svaki trgovački centar nedjeljom radi po 3 ili 4 mjeseca u godini i to do 11 sati. To bi uvelike smanjilo opterećenje za radnike, a vjerojatno smanjilo I troškove poslodavcima.

– Mislim da je to dobar prijedlog za obje strane i siguran sam da će od strane trgovačkih radnji biti vrlo dobar odaziv, zaključio je gradonačelnik Dražen Srpak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije