GRAD MURSKO SREDIŠĆE

Nakon dugog vremena željeznička postaja u Murskom Središću opet otvorena

Uređeno je vanjsko osvjetljenje, vrata čekaonice automatski se otvaraju u 05:00 sati ujutro, a zatvaraju, također automatski u 20:30 sati navečer, a sve to je prilagođeno voznom redu

Nakon dugog niza godina željeznička postaja u Murskom Središću ponovno će biti otvorena. Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak nakon više sastanaka s mjerodavnim osobama u Hrvatskim željeznicama, a na posljetku s direktorom HŽ infrastruktura Mladenom Sliepčevićem dogovorio je da se cijela zgrada željezničke postaje u Murskom Središću da na upotrebu Gradu Mursko Središće te je u tom smislu i donesena odluka Uprave HŽ-a o dodjeli zgrade na rok od pet godina sa mogućnošću daljnjeg produženja.

Prošli petak Grad je saznao za pozitivnu Odluku te se odmah pristupilo prvoj fazi uređenja koja je u nepunih tjedan dana i realizirana. Riječ je o uređenju čekaonice sa sanitarnim čvorom na način da su u čekaonici uređena struja, zidovi, sjedalice, ugrađena je klimatizacija i grijanje te nova rasvjeta, a sanitarni čvor doveden je u punu funkcionalnost. Također je ofarbana stolarija i uređen je i očišćen okoliš zgrade.

U drugoj fazi, koja bi se realizirala iduće godine, i ostali prostori u toj zgradi bi se adaptirali u nužnom djelu te se dodijelili udrugama ili organizacijama koje rade za opće dobro i promoviraju grad na uporabu. Uređeno je vanjsko osvjetljenje, vrata čekaonice automatski se otvaraju u 05:00 sati ujutro, a zatvaraju, također automatski u 20:30 sati navečer, a sve to je prilagođeno voznom redu.

Grad Mursko Središće zahvaljuje HŽ-u na kooperativnosti i brzom donošenju pozitivne Odluke, a zbog koje više putnici, u najvećem djelu učenici, neće trebati čekati vlak na otvorenom i hladnoći. U petak, 31. kolovoza 2018., godine radovi na uređenju su završeni te je gradonačelnik Dražen Srpak sa suradnicima i predstavnikom HŽ-a Markovićem obišao novouređene prostorije te su zajedno izrazili zadovoljstvo učinjenim. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije