MURSKO SREDIŠĆE

Ljeto uz Muru: Održana 8. Murska alka, pobijedili središćanski branitelji

Natjecanje je pratilo petstotinjak ljudi, od kojih mnogi s ‘kockicama vatrenih’ na sebi i uz sebe. Ljeto uz Muru nastavlja se glazbeno zabavnom večeri uz Globus band i Učiteljice

Rudarski zbor Mursko Središće, danas u subotu, 7. srpnja 2018. organizirao je sada već tradicionalnu i osmu po redu Mursku alku, zabavno, ekipno i društveno natjecanje u zanimljivim igrama. Nije ‘sinjska’, ali pučanstvu zanimljiva ‘serjonska’ alka održana je u sklopu priredbe Ljeto uz Muru koje su glavni nositelji Grad i Turistička zajednica Mursko Središće, koju je zbog sve lošijih vremenskih prilika bilo hrabro održati.

Damir Jurinić, neizostavljiv, nesalomljiv i ugodan vrlo je dobro vodio natjecanje u kojem je sudjelovalo 9 ekipa u dvije igre-kategorije. Natjecale su se ekipe OK Plavi Peklenica, KUD Zasadbreg, UHDVDR Grada Mursko Središće, USR Sport za sve Mursko Središće (Murske Sirene) i Udruga mladih Pekleničara (bilo je više ekipa u pojedinim natjecateljskim skupinama), a kategorije su bile Slalom s taljigama i Prelevanje vode z vijačom.

Kada su Damir, Klaudija i djelatnice Gradske uprave zbrojile bodove, ozarila su se lica ekipe UHDVDR-a Mursko Središće, što je značilo kako su oni pobjednici natjecanja u središćanskoj Gradskoj lučici. Drugo mjesto priaplo je ekipi DVD Peklenica, dok su 3. mjesto s istim brojem bodova osvojile ekipe KUD-a Zasadbreg. Najbolje plasirani dobili su prigodne poklone, a svi ostali zahvalnice uz čestitke organizatora i gradonačelnika Dražena Srpaka.

Natjecanje je pratilo petstotinjak ljudi, od kojih mnogi s ‘kockicama vatrenih’ na sebi i uz sebe. Ljeto uz Muru nastavlja se glazbeno zabavnom večeri uz Globus band i Učiteljice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije