Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
Odgoda predstavljanja dvostruke pjesmarice, donosimo vikend program

DANI GRADA

Odgoda predstavljanja dvostruke pjesmarice, donosimo vikend program

Na šetnici uz rijeku Muru uz Beach bar „Trska“ nastupati će Klapa „Contra“ s početkom u 20 sati koja će u najsjeverniji grad Republike Hrvatske unijeti malo dalmatinskog štiha

Predstavljanje dvostruke pjesmarice gradiščanskih Hrvata iz Narde „Naše jačke“ i „Pjesme iz matične zemlje“ koje je trebalo biti danas (petak) 18. svibnja 2018. u Centru za kulturu „Rudar“ Mursko Središće povodom obilježavanja Dana Grada se otkazuje zbog neodgodivih obaveza članova (ispiti, upisi, fakultet, škola, posao).

SUBOTA: 19. svibnja 2018. godine

Pretposljednjeg dana održavanja Dana Grada 19. svibnja 2018. godine (subota) s početkom u 10 sati na području autobusnog kolodvora u Murskom Središću Udruga Međimurski konjari (g. Malović) organizira besplatnu vožnju kočijom i jahanje konja.

Pozivaju se svi zaljubljenici u prekrasne plemenite životinje - konje da uveličaju ovaj prekrasan događaj.

U vremenskom razdoblju od 15 do 19 sati na ŠRC „Zalešće“ će se održati KUP GRADA - natjecanje u lovu ribe udicom na plovak u organizaciji ŠRD-a „Mura“ Mursko Središće.

Svi ljubitelji prirode, ribe i dobrog društva pozivaju se na druženje u društvu ribiča s područja grada Mursko Središće.

S početkom u 20 sati u Centru za kulturu „Rudar“ odigrati će se predstava „Na smrtnoj postelji“ u izvedbi Dramske sekcije Kulturno umjetničkog društva „Mura“ Mursko Središće.

Međimurska komedija u izvedbi serjojnčara s područja grada Mursko Središće odvija se u međimurskom selu 60-ih godina prošlog stoljeća.

Komične scene proizlaze iz lošeg zdravstvenog stanja obitelji čija se djeca upliću u mrežu podjele „grunta“ tj. bore se za svoje nasljedstvo - „herbiju“ u čemu po zahtjevima prednjači zet, a supruga bolesnika brine se za njega te nastoji smiriti strasti.

Dramska sekcija KUD-a Mura na Festivalu kazališnih amatera Međimurja osvojila je 3 nominacije – Jelena Moharić za najbolju sporednu žensku ulogu, Mario Nerer za najbolju sporednu mušku ulogu i Bojan Bračko za najbolju režiju. 

Svi građani, građanke i prijatelji te ljubitelji domaće predstave pozvani su na druženje uz puno smijeha, zabave i veselja.

Ulaz za predstavu je besplatan.

Na šetnici uz rijeku Muru uz Beach bar „Trska“ nastupati će Klapa „Contra“ s početkom u 20 sati koja će u najsjeverniji grad Republike Hrvatske unijeti malo dalmatinskog štiha.

Pozivamo sve zaljubljenike u klapsku glazbu  i dobru zabavu da dođu na koncertu.

NEDJELJA: 20. svibnja 2018. godine

Posljednjeg dana Dana Grada 20. svibnja 2018. godine s početkom u 19 sati manifestacija se zatvara predstavom „Zabranjeno voće“ u režiji Dejana Buvača koje će se održati u Centru za kulturu „Rudar“ Mursko Središće.

Organizator predstave je Kulturno umjetnička udruga „Seljačka sloga“ Nedelišće.

U predstavi se prikazuje odnos između muškarca i žene u baroknoj Veneciji.

Svojom izvedbom i nevjerojatnim kostimima koji su unikat te su šivani samo za potrebe predstave vjerujemo kako će ova izvedba očarati mnoge posjetitelje.

Pozivaju se svi da dođu pogledati predstavu te da u svečanom tonu zatvore Dane Grada 2018.

Ulaz za predstavu je besplatan.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!