BEZ IGRE SVE JE ‘MORAŠ I DOSADA’ Dani Grada Mursko Središće započinju predstavom

Najljepši, pomalo mističan dio predstave je njezino nastajanje. Nastajanje predstave je proces.

Počinje odabirom teksta i glumca, a onda počinje teći rijeka susreta, diskusija, pojedinačnih i zajedničkih proba i puno, puno igranja. Bez igre sve je “moraš i dosada”, a igra je toplo ljudsko i prijateljsko ljepilo ansambla, redatelja i roditelja.

Kad se sve to umreži onda preciznost i rokovi dođu kao začin koji projektu daje draž i osjećaj “povećane vrijednosti”.

Dok se kroz probe brusi karakter i vjerodostojnost uloge u koju mala glumica ili glumac mora ući, paralelno se, gotovo nezamjetno tkaju i izgrađuju međuodnosi.

Glumačku postavu čine djeca od vrtićkog do srednjoškolskog uzrasta, dvanaest djevojčica i 9 dječaka.

To je zahtjevna grupa različitih karaktera, psiholoških profila i različitih standarda života odnosno obiteljskih sredina. Umijeće je takvo šarenilo života u grupi motivirati i uspješno voditi.

Jedina jednadžba koja sve pomiče i otvara sva vrata je povjerenje. Izvedba predstave na sceni je zagriz u finu i sočnu šnitu torte za koju smo skupa odabirali sastojke, mijesili, kuhali, pekli i zajednički ju postavili pred prijatelje na stol.

Taj put do zagriza je put makamusa. I još nešto, ekstra važno: uz uvjerljivu glumu bez izuzetne šminke, dobrih kostima, glazbe, svjetla, fotografije i spretne logistike nema magične komunikacije s publikom.

Zato ogromnu zahvalnost za realizaciju “Kaosa prije premijere” zaslužuju Marina Hoblaj i Beta Hoblaj za šminku, Slavko Bregović za oblikovanje tona, glazbe i scenske rasvjete, Denis Perčić, Ela Horvat i Tomanić Tin za fotografiju, a za sve ostalo osobiti naklon gospođe i mame Janja Kontrec, Petra Matuza Tkalec, Mihaela Fućak, Renato Ružica Pahor, Snješka Veren, Sandra Nedeljko, Andreja Jagacic i Aleksandra Topolko Grubić.

Posebnu zahvalu zaslužuju i sponzori: Dika Štik, Čateks, Kik, Sobočan Interijeri, Grad Mursko Središće, Izletište Goričanec, Muralist, Pizzeria Vuri, Studio Reci Da i vlč. Tomislav Antekolović.

Ulaz za predstavu “Kaos prije premijere” u četvrtak 10. svibnja 2018. godine s početkom u 19 sati u CZK “Rudar” je besplatan.

(Ivan Goričanec, redatelj predstave “Kaos prije premijere”)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije