Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
DANI MURSKOG SREDIŠĆA Bogati program trećeg dana

DANI MURSKOG SREDIŠĆA Bogati program trećeg dana

Trećeg dana, u subotu, 12. svibnja nastavlja se manifestacija Dani Grada u Murskom Središću. S početkom u 10 sati na šetnici uz rijeku Muru održati će se Sajam cvijeća, drveća i ukrasnog bilja, a izlaganje će biti na štandovima.

Pozivaju se svi zaljubljenici u cvijeće i hortikulturu da se pridruže te ukrase svoje kuće, vrtove i okućnice ovim prekrasnim biljkama koje će te moći pronaći kod naših domaćih proizvođača. Sajam ima izložbeno prodajni karakter te će se sigurno pronaći za svakoga ponešto.

U 10:30 sati biti će svečano otvorenje Izložbe fotografija Zrinske garde Čakovec koja će biti smještena u Multimedijskoj dvorani Centra za kulturu „Rudar“ Mursko Središće.

Izložbu će službeno otvoriti gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak i predsjednik Zrinske garde Đuro Bel uz postavu Zrinske garde. Fotografije će se moći razgledati uz stručno vodstvo moderatorice Miroslave Novak.

Od 11 sati na parkiralištu uz šetnicu biti će predstavljanje kulinarskih umijeća mjesnih odbora s područja grada Mursko Središće. Natjecanje mjesnih odbora biti će u kuhanju i pripremi jela pod nazivom 'Što smo, kaj smo i kak kuhamo'.

Nakon što će jela biti kuhana, odabrati će se i proglasiti najbolja Masterchef ekipa te će uslijediti besplatna podjela jela za sve gurmane i ljubitelje domaće hrane. Svake godine događaj posjeti više od 1.000 ljudi te se i ove godine očekuje veliki broj posjetitelja koji će uživati u delicijama hrane.

U vremenskom trajanju od 10 do 13 sati na relaciji uz šetnicu uz rijeku Muru voziti će besplatni turistički vlakić. Svi zaljubljenici u prirodu i ljepotu Mure uz šetnicu mogu se pridružiti ovoj turističkoj atrakciji vožnji Gradom.

U 16 sati organiziran je humanitarni moto susret 'The honest Truth' u organizaciji Policijske uprave Međimurske koji će se održati na šetnici uz rijeku Muru.

Turistička zajednica Grada Mursko Središće u suradnji s Gradom Mursko Središće organizira prodaju suvenira te dijeljenje promotivnih letaka. Sva prikupljena sredstva darovat će se Odjelu intenzivne njege Županijske bolnice u  Čakovcu.

S početkom od 17 sati održati će se nogometna utakmica između NK 'Rudar' i NK 'Bednja' na nogometnom igralištu 'Rudar' Šuderka u Murskom Središću.

Mažoretkinje Murskog Središća uveličati će ovaj događaj te će podržati domaće igrače za što bolji rezultat na kraju utakmice. Svi zaljubljenici u nogomet pozivaju se na ovu utakmica za što bolji plasman domaćina na ljestvici.

U vremenskom periodu od 13:30 do 19 sati u sportskoj dvorani Mursko Središće u organizaciji Košarkaškog kluba „Rudar“ Mursko Središće održati će se Susretgeneracija.

Tradicionalno se održava, već skoro 30-ak godina na kojoj će se družiti svi bivši, sadašnji i budući košarkaši kao i njihovi navijači, prijatelji, simpatizeri, ali i svi ostali. Poseban poziv svim bivšim košarkašima koji su makar i na kratko nosili dres KK Rudar da dođu u čim većem broju!

U 19 sati u Centru za kulturu „Rudar“ Mursko Središće održati će se Koncert velikog mješovitog pjevačkog zbora Judson University iz SAD-a uz dirigenta dr. Warrena Andersona i koncertnog pijanistu Huntleya Browna.

Pjevački zbor sveučilišta Judson iz Chicaga poznat je po svojim turnejama u SAD-u i diljem svijeta. Zbor izvodi vrsnu glazbu od zborskih klasika do crnačke gospel  glazbe  te od Taize napjeva do suvremenih duhovnih pjesama. Ulaz na koncert je besplatan.

S početkom u 20 sati uz šetnicu uz Muru održati će se Disko „Šmrk“.Pozivaju se svi koji vole stranu i domaću glazbu 80-ih neka se pridruže odličnoj disco zabavi koja vas očekuje na šetnici. Zabava i dobar provod su zagarantirani.

Kroz cijeli dan manifestacije na šetnici uz Muru biti će postavljeni zabavni park za najmlađe koji će biti za sve besplatan. Dođite sa svojom djecom te im pružite radostan dan uz različita zabavna igrala koja će te moći pronaći u parku. 

U slučaju lošeg vremena sva događanja održati će se pod velikim šatorom na šetnici uz rijeku Muru.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!