FOTO Miroslava Novak ‘dovela’ Zrinsku gardu u najsjeverniji hrvatski grad

U sklopu izložbene dvorane gradskog Centra za kulturu Mursko Središće danas, subota, 12. svibanj, otvorena je četvrta samostalna izložba fotografija o Zrinskoj gardi Čakovec, autorice Miroslave Novak iz Pribislavca.

Riječ je o 14 fotografija iz njezinog šireg opusa gdje je ona svojim foto objektivom bilježila, i kako je rekla na otvaranju, i uvijek će bilježiti sva događanja vezana uz Zrinsku gardu pa je tako najavila i njihov skorašnji odlazak u francuski Lourdes.

Zahvalila je Gradu Mursko Središće što joj je pružio suradničku ruku da i ovdje može promovirati svoje fotografije, odnosno preko njih i glasovitu Gardu. Izložba će ostati otvorena do ponedjeljka, 14. svibnja.

Dobrodošlicu mladoj fotografkinji u njihovom gradu poželio je Dražen Srpak, gradonačelnik Murskog Središća, izrazivši ponos što su Zrinski i kod njih pronašli svoj kutak, a ponos je time veći što je i on osobno član ove povijesne postrojbe.

– Hvala ti Miroslava što si nas počastila ovim događajem! – poručio joj je Srpak.

Predsjednik Zrinske garde Đuro Bel je rekao kako je ponosan što su fotografije Garde došle na vrata Hrvatske tako da se svaki došljak odmah na prvom koraku može upoznati s veličinom te postrojbe s kojom se hvalimo ma gdje bili.

Dekor izložbi bio je dvojac čakovečkih gardista, a samo tijekom prijepodneva izložbu je posjetilo više desetaka namjernika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije