OBNOVLJENI PROSTORI

FOTO U Ivanovcu svečano otvorena rekonstruirana zgrada dječjeg vrtića

Područni odjel Dječjeg vrtića 'Cvrčak', 'Pčelice' u Ivanovcu, od utorka je bogatiji za nove i obnovljene prostore

“Rekonstrukcija, dogradnja i opremanje dječjeg vrtića – Područni odjel “Pčelice” u Ivanovcu”, naziv je projekta kojim su se u godinu dana provedbe osigurali bolji uvjeti u postojećim prostorijama te su nadograđene i nove.

>> FOTO U Ivanovcu svečano otvorena rekonstruirana zgrada dječjeg vrtića

Tako je dobiveno 208 četvornih metara potpuno novog prostora, gdje su se osim velike prostorije za mališane, smjestile i kuhinja te sanitarni prostori. Ovim ulaganjem stvorili su se i uvjeti za otvaranje i formiranje nove, treće vrtićke skupine za 25 djece. Također, sukladno Državnom pedagoškom standardu predškolskog odgoja i naobrazbe zaposlen je još jedan odgajatelj te jedna spremačica.

Grad Čakovec je projekt obnove prijavio na Program ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020., a ugovor s Ministarstvom poljoprivrede potpisan je u siječnju prošle godine. Projekt je ukupne vrijednosti 2,1 milijun kuna, od čega je 80 posto financirano iz Programa ruralnog razvoja, dok je ostatak osiguran iz Proračuna Grada Čakovca.

https://emedjimurje.rtl.hr/video/359723/svecano-otvorenje-djecjeg-vrtica-u-ivanovcu/?video_position=In%20Text

Na svečanom otvaranju, uz ravnateljicu Dječjeg vrtića “Cvrčak” Lidiju Varošanec, uzvanike i goste pozdravio je i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač. Tom je prilikom istaknuo da su u nekoliko proteklih godina u obnovu i izgradnju vrtićkih objekata na području Grada Čakovca uložena znatna sredstva. Dodao je kako su u planu i dodatna ulaganja u uređenje postojećih objekata javnih vrtića, pogotovo jaslica. Također, s investicijama su krenuli i privatni vrtići, tako da će, unatoč pozitivnim demografskim pokazateljima, odnosno većem broju djece koja se upisuju u vrtiće, na području Čakovca će biti dovoljno vrtićkih kapaciteta.

Na upis u jaslice trenutno čeka 47 djece s područja Grada Čakovca. U predškolskim ustanovama na području Grada trenutno je ukupno smješteno 1265 djece. U javnim vrtićima je 998 djece, što broji 50 skupina, od čega 11 jasličkih, 31 vrtićka i 8 mješovitih.

Vrpcu prilikom svečanog otvaranja obnovljenog i dograđenog vrtića u Ivanovcu, prerezali su mališani Iva i Kate Žerjav te Frano Kraljić, himnu je otpjevala učenica Osnovne škole Ivanovec Josipa Petrović, dok je nove prostorije posvetio župnik Župe bl. Alojzija Stepinca, vlč. Danijel Bistrović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije