Dvije novine na čakovečkim ulicama

NOVINE NA ČAKOVEČKIM ULICAMA Nova rasvjeta u Novakovoj i punionica u centru grada

Na čakovečkim ulicama, ovog su tjedna završena dva projekta.

U ponedjeljak, 17. prosinca, u funkciju je stavljena novoizgrađena ulična rasvjeta u dijelu Novakove ulice (dio pod nadvožnjakom, uz kompleks poslovne zgrade Hrast).

Deset rasvjetnih stupova koji su na tom mjestu donedavno bili još uvijek drveni, sada je zamijenjeno novima metalnima, a u tom nizu obnovljena su i dva postojeća stupa javne rasvjete na kojim su zamijenjena rasvjetna tijela te su nanovo obojeni. Ukupna vrijednost radova iznosi 80.000 kuna.

Druga novina se tiče stanice za punjenje električnih vozila. Zbog sve veće zastupljenosti takvih vozila na prometnicama, sve se više javlja potreba za izgradnjom stanica za njihovo punjenje. U smislu povećanja energetske učinkovitosti, smanjenja emisija stakleničkih plinova i poboljšanja kvalitete života u gradovima, HEP je ove godine popunio mrežu sa dodatnim stanicama, od kojih je jedna postavljena i u Čakovcu.

Tako se postojećim stanicama kod gradskih bazena Marija Ružić i Hotela Park, pridružila još jedna na novoj lokaciji, na parkiralištu bivšeg MTČ-a, u samom centru grada. Stanica je u rad puštena 19. prosinca, a na jednoj stanici, u isto vrijeme moguće je puniti najviše dva automobila. Punionica spada u klasu brzih punionica, kapacitet punjenja je 80% u roku od 15 minuta, ulazne snage 98 kW, a maksimalna izlazna snaga po utikaču je 50 kW za istosmjerno, odnosno 43 kW za izmjenično punjenje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije