Dječje gradsko vijeće GRADA Čakovca

FOTO Održana sjednica: Humanitarnim koncertom ‘I ja bih na more’ prikupljeno 11.000 kuna!

Na humanitarnom koncertu održanom u Centru za kulturu prikupljeno je 11 tisuća kuna za ljetovanje djece iz socijalno ugroženih obitelji

U četvrtak je u gradskoj vijećnici održana sjednica Dječjeg vijeća Grada Čakovca kojom je predsjedavala dječja gradonačelnica Dorja Vincek. Na samom početku sjednice, sve je sudionike pozdravio gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, a svojim se mladim kolegama predstavilo nekoliko novih dječjih vijećnika, nakon čega je održana kratka prezentacija aktivnosti provedenih u ovoj i dijelu prošle godine.

Od značajnijih događanja izdvajamo sudjelovanje na Susretima dječjih vijeća Hrvatske, zatim obilježavanje Dječjeg tjedna, održavanje sjednica Vijeća, sudjelovanje na brojnim radionicama, organizaciju humanitarnog koncerta “I ja bih na more”, sudjelovanje na Susretu gradova i općina prijatelja djece, predstavljanje Naj naj akcija kao i projekt “Medeni mjesec”.

Dječje je vijećnike saslušao i gradonačelnik Kovač te odgovarao na njihova pitanja koja su se ticala obnove dječjih igrališta, nabavke školske opreme, moguće gradnje 4. Osnovne škole na području grada te rješavanja vlasničkih pitanja u Osnovnoj umjetničkoj školi “Miroslav Magdalenić”.

Projekt “Medeni mjesec”, kojim se djecu učilo o važnosti i koristi pčela te meda i proizvoda od meda, ulazi u svoju završnicu pa će tako III. OŠ Čakovec, 23. prosinca biti domaćin završnoj svečanosti projekta, a do tada će biti izabran i logo. Na sjednici je razmotreno nekoliko pristiglih dječjih radova za logo projekta, a dječji su vijećnici izdvojili svoje favorite u uži izbor.

Predsjednica Društva “Naša djeca” Čakovec, Gordana Šoltić Siladi govorila je i o humanitarnom projektu “I ja bih na more” te o nedavno održanom istoimenom koncert prilikom kojeg se u Centru za kulturu prikupilo 11.000 kuna za ljetovanje djece iz socijalno ugroženih obitelji.

>>> VIDEO I FOTO Humanitarni koncert ‘I ja bih na more’ u Centru za kulturu Čakovec

Na samom je kraju, dječja gradonačelnica svima zaželjela ugodne predstojeće blagdane, a mladi će se vijećnici ponovo susresti druge godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije