Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
POČELA AKCIJA 'POSADI I TI JEDNO STABLO' U Međimurju u deset vrtića posađeno 60 stabala
Grad Čakovec

U SADNJI IM POMOGAO I GRADONAČELNIK KOVAČ

POČELA AKCIJA 'POSADI I TI JEDNO STABLO' U Međimurju u deset vrtića posađeno 60 stabala

Kao što je bilo najavljeno, sadnjom stabala u deset dječjih vrtića u sastavu ustanova 'Cvrčak' i 'Cipelica', posađeno je 60 raznih vrsta drveća

Djeca, polaznici ovih ustanova aktivno su sudjelovala u sadnji, a pored njihovih odgajateljica, u sadnji im je pomogao i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač.

- U sklopu ove akcije na širem području Grada Čakovca posadit će se preko 700 stabala, a u sklopu redovne sadnje koju provodi GKP ČAKOM dodatnih oko 150 sadnica. Ovom akcijom u sklopu koje će tijekom vikenda saditi građani i udruge, započeli smo u dječjim vrtićima, jer smatramo da je izuzetno važno da se djeca od malih nogu uče važnosti očuvanja okoliša.

POČELA AKCIJA 'POSADI I TI JEDNO STABLO' U Međimurju u deset vrtića posađeno 60 stabala Fotogalerija

Djeci je sadnja stabla igra, a kroz igru se najbolje uče nove vještine i usvajaju nova znanja, poput ovih o važnosti stabala za zdravlje životne sredine - rekao je među ostalim gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač.

Akcija se nastavlja sutra, sadnjom stabala u čakovečkim osnovnim školama. Građani i udruge se za sudjelovanje u akciji još uvijek mogu prijaviti putem gradskih mrežnih stranica www.cakovec.hr, zaključno do sutra u 10:00 sati.

 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!