'Posadi i ti jedno stablo'

UKLJUČITE SE U Čakovcu će se od 24. do 27. listopada posaditi više od 700 sadnica raznih vrsta stabala

Grad Čakovec je u suradnji s GKP Čakom te obrazovnim ustanovama koje djeluju na našem području odredio lokacije na kojima će se saditi stabla...

Sve je spremno za akciju sadnje stabala na području Grada Čakovca, pod nazivom ‘Posadi i ti jedno stablo’, koja će se provoditi od 24. do 27. listopada.

Grad Čakovec je u suradnji s GKP Čakom te obrazovnim ustanovama koje djeluju na ‘našem’ području odredio lokacije na kojima će se saditi stabla. Prema procjenama, posadit će se više od 700 sadnica raznih vrsta stabala.

Osim novih površina, stabla će se posaditi i u drvoredima u kojima su mjestimično uklonjena zbog bolesti ili dotrajalosti, odnosno gdje su se srušila zbog nevremena. Sadnice veličine od 1 do 3 metra su osigurane, a radi se o vrstama pogodnima za sadnju u urbanim prostorima. Ukoliko bude potrebno osigurat će ih se još.

Od prošlog vikenda građani i udruge mogu se za sudjelovanje u akciji prijaviti i putem interneta.

Potrebno je samo ispuniti prijavnicu na poveznici http://posadi-drvo.cakovec.hr/. Svi koji će se uključiti u akciju, putem elektroničke poruke dobit će obavijest na kojoj lokaciji u gradu će moći saditi.

Stručne službe Grada Čakovca i ČAKOM-a osigurat će sav potrebni sadni materijal te pripremiti teren.

Akcija je zamišljena na način da u četvrtak i petak, stabla sade učenici osnovnih i srednjih škola te polaznici dječjih vrtića, a u subotu i nedjelju građani i udruge. Sadnja će se provoditi na cijelom čakovečkom području, uključujući i mjesne odbore. 

Pozivamo građane i udruge koje se žele uključiti u ovu akciju da ispune on-line prijavnicu te da svi zajedno naš grad učinimo još ljepšim.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije