Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
STUDENTI, POZOR Uskoro kreće natječaj za dodjelu studentskih novčanih potpora Grada Čakovca
Grad Čakovec

POTPORE ZA STUDENTE

STUDENTI, POZOR Uskoro kreće natječaj za dodjelu studentskih novčanih potpora Grada Čakovca

Poticanje visokoškolskog obrazovanja Grad ostvaruje kroz tri modela novčanih potpora za studente

Grad Čakovec, kao nositelj titule najboljeg grada u zemlji na području obrazovanja i demografije, nastavlja s ulaganjima u obrazovanje i u ovoj školskoj, odnosno akademskoj godini. Poticanje visokoškolskog obrazovanja Grad ostvaruje kroz tri modela novčanih potpora za studente. Prvi model su stipendije koje ove akademske godine koristi dvjestotinjak studenata.

Riječ je o bespovratnim novčanim potporama namijenjenim studentima deficitarnih zanimanja na području Grada Čakovca i Međimurske županije, prema preporukama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - podružnica Čakovec, Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Čakovec i Hrvatske gospodarske komore Obrtničke komore Međimurske županije. Sukladno Preporukama za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja za 2019. godinu za Međimursku županiju, potrebe se odnose na sveučilišne studije (medicinu, strojarstvo, elektrotehniku, građevinarstvo, računarstvo, matematiku, fiziku, anglistiku, farmaciju, rehabilitaciju, logopediju i psihologiju) te stručne studije (strojarstvo, obućarska tehnologija, radna terapija i rani predškolski odgoj i obrazovanje).

Uz „klasični“ model stipendiranja, Grad Čakovec dijeli beskamatne novčane potpore, onim studentima na svim ostalim studijima u zemlji i inozemstvu koji zadovoljavaju formalne kriterije za dodjelu propisane Odlukom. Odluka se odnosi na studente koji nisu korisnici stipendije Grada Čakovca i nisu potpisnici Ugovora o korištenju stipendije Grada Čakovca. Natječaj za dodjelu novčanih potpora Grada Čakovca za preddiplomske studije, integrirane  i diplomske studije za ovu akademsku godinu objavljuje se 14. listopada 2019. na službenim internet stranicama Grada, a nakon objavljenog natječaja potrebna dokumentacija  dostavlja se u Grad Čakovec, Upravni odjel za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću.

Prijave na natječaj, kao i popis dokumenata koje treba priložiti uz prijavu mogu se podići na adresi K. Tomislava 15, Čakovec ili preuzeti na internet stranicama Grada nakon objavljenog natječaja u listopadu ove godine. Važno je napomenuti kako se natječaj za dodjelu novčanih potpora odnosi na studente isključivo s područja Grada Čakovca, a visina iznosa jednaka je mjesečnom iznosu stipendija. Tako će za studij u Čakovcu, studenti mjesečno primati 400 kuna, za studij u Varaždinu 500 kuna, a za studij u Zagrebu i ostalim gradovima Hrvatske te za studij u inozemstvu, 900 kuna.

Treći oblik modela novčane potpore za studente su zajedničke stipendije s trgovačkim društvima i visokoškolskim ustanovama, a namijenjene su studentima koji imaju osigurane stipendije vezane uz rad trgovačkih društava ili visokoškolskih ustanova, a koje jamče njihovo zapošljavanje. Sve dodatne  informacije vezane uz natječaj i tekst Odluke o poticanju visokoškolskog obrazovanja studenata s područja Grada Čakovca nalaze se na službenim internet stranicama Grada, a dodatne obavijesti studenti mogu dobiti i u Odsjeku za društvene poslove Grada Čakovca 314-941 ili 0993173141.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!