Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
VIDEO I FOTO Reflektori u funkciji: 'Slogino' nogometno igralište dobilo rasvjetu
Grad Čakovec

INVESTICIJA OD 160 TISUĆA KUNA

VIDEO I FOTO Reflektori u funkciji: 'Slogino' nogometno igralište dobilo rasvjetu

Prvi udarac izveli su Marko Hančić, strastveni ljubitelj nogometa i „dobri duh Sloge“ i Matija Mikulić, polaznik Slogine nogometne škole

Prijateljskom utakmicom između momčadi U13 nogometnih škola „Sloga“ i „Međimurje Čakovec“ u uporabu su predani novopostavljeni reflektori na igralištu NK „Sloga“ u Čakovcu. Ova investicija vrijedna oko 160 tisuća kuna, omogućit će treniranje i igranje utakmica i u večernjim satima.

- Tituli Europskog grada sporta za 2020. godinu ostvarili smo i zahvaljujući razvijenoj sportskoj infrastrukturi te planskom ulaganju u njeno unaprjeđivanje. Od ove investicije korist će imati ponajprije djeca i mladi, jer s rasvjetom na igralištu od sad će se treninzi moći održavati i u večernjim satima. Nogometna škola „Sloga“ ima preko 140 polaznika, a siguran sam da će im ova rasvjeta pomoći da budu još uspješniji - rekao je uoči početka prijateljske nogometne utakmice gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač.

Rasvjeta je postavljena tijekom ljeta, dio je plana ulaganja u sportsku infrastrukturu na području Čakovca, a kako je rekao gradonačelnik, s investicijama u ovaj sportski objekt nastavit će se i dogodine.

Predsjednik Nogometnog kluba „Sloga“ Čakovec Igor Žerjav, zahvalio se Gradu Čakovcu na postavljanju rasvjete te dodao da zbog školskih obaveza djece najveći broj treninga mogu održavati tek u kasnim poslijepodnevnim ili večernjim satima. Stoga im je rasvjeta na terenu izuzetno važna, te je uvjeren da će zbog nje u nogometnu školu privući još više djece s područja čakovečkog Juga ali i iz drugih dijelova grada.

NK „Sloga“ Čakovec, osnovana je 1931. godine te im je rasvjeta svojevrsni poklon za 88 rođendan. Klub ima bogatu sportsku povijest, a upravo je ovdje svoje prve nogometne korake napravio Drago Vabec.

Prvi udarac izveli su Marko Hančić, strastveni ljubitelj nogometa i „dobri duh Sloge“ i Matija Mikulić, polaznik Slogine nogometne škole. Prijateljski nogometni susret završio je pobjedom Nogometne škole „Međimjre Čakovec“ rezultatom 4:3. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!