utrošeno 400 tisuća kuna

OPET NA KUPANJE Nakon završenog remonta, čakovečki bazeni od petka otvoreni za sve posjetitelje

- Do kraja mjeseca slijedi i raspisivanje javne nabave za projektnu dokumentaciju za otvorene bazene - naglasio je gradonačelnik Kovač

Kao i svake sezone, kraj kolovoza i početak rujna na Gradskim bazenima “Marija Ružić” rezerviran je za godišnji remont. Ove je godine u popravak, unaprjeđenje i sanaciju bazena, opreme i pratećih sadržaja utrošeno oko 400 tisuća kuna.

Na konferenciji za novinare koja je u četvrtak održana na čakovečkim bazenima, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, direktor GP “EKOM” d.o.o. Miodrag Novosel i predsjednik Nadzornog odbora GP “Ekom” Čakovec, govorili su o tome što je učinjeno tijekom posljednjeg remonta, ali i o ostalim aktivnostima koje provodi ova gradska tvrtka koja upravlja sportskim borilištima na području Čakovca.

– Ekom je gradska tvrtka koja ponajprije zbog svojih djelatnika kvalitetno radi i skrbi o gradskoj imovini, na čemu im zahvaljujem. I oni su dali doprinos u tome što će Čakovec sljedeće godine biti Europski grad sporta”, rekao je, među ostalim gradonačelnik Kovač. Osim remonta, tijekom ljeta Ekom je odradio i dvije veće investicije, a to su postavljanje rasvjete na teren NK “Sloge”, te obnovu atletske staze i gradnju atletskih borilišta na SRC “Mladost” u Čakovcu. U te je investicije, zajedno s remontom utrošeno preko 2 milijuna i 300 tisuća kuna, a našim građanima, posebno djeci i mladima, omogućit će još kvalitetnije uvjete za bavljenje sportom i rekreacijom – rekao je gradonačelnik.
Sljedeće godine u suradnju s Međimurskim nogometnim savezom uredit će se i dva pomoćna terena uz glavni čakovečki stadion, na jedan će se postaviti umjetna trava, dok će se na drugom stvoriti uvjeti za odigravanje službenih utakmica. Rasvjeta na “Slogi” je već postavljena, atletska staza je pred završetkom, a do kraja mjeseca slijedi i raspisivanje javne nabave za projektnu dokumentaciju za otvorene bazene, naglasio je Kovač. Ukoliko sve bude išlo prema planu krajem ove godine raspisat će se i javna nabava za izvođača radova.

Naime, u lipnju je održana javna tribina na kojoj je predstavljen idejni projekt otvorenog kupališta. Direktor EKOM-a Miodrag Novosel rekao je da se prilikom projektiranja najviše pozornosti posvetilo potrebi građana, jer oni, po njihovim evidencijama, čine 70 posto posjetitelja. No, nisu zanemareni niti sportaši te je na njihovu inicijativu broj plivačkih staza povećan na četiri. Također, posebna pozornost posvećena je najmlađima te će u novom kompleksu pored velikog dječjeg bazena biti i posebno vodeno igralište.

Zadovoljstvo poslovanjem GP “EKOM” izrazio je i predsjednik Nadzornog odbora Ivan Zrna. Kako je rekao, unatoč specifičnoj djelatnosti, tvrtka svake godine uspijeva poslovati s dobitkom, te za razliku od drugih sličnih poduzeća ili ustanova u zemlji, samo manji dio potrebnih financijskih sredstava povlačiti iz Gradskog proračuna.

Konkretno, “EKOM” 80 posto novca zaradi sam, dok ostatak čine subvencije iz Proračuna Grada Čakovca. Kod drugih situacija je gotovo suprotna. I na kraju, Gradski bazeni “Marija Ružić” sutra ponovno otvaraju vrata za sve posjetitelje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije