tisuću mališana u bijelom

VIDEO I FOTO Obilježen Hrvatski olimpijski dan, na čakovečkom stadionu vježbalo tisuću djece

U Čakovec je stigla i hrvatska olimpijka, hrvatska rekorderka u bacanju kladiva Ivana Brkljačić.

Dan 10. rujna već trinaest godina obilježava se kao Hrvatski olimpijski dan i to povodom godišnjice utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora. U obilježavanje se tradicionalno uključuju škole i vrtići, a ove godine bilo je posebno svečano. Naime, na stadioni SRC Mladost u Čakovcu, tisuću djece i mladih družilo se, zabavljalo i naravno zajedno vježbalo.

>> Učenici čakovečkih škola i mališani iz dječjih vrtića obilježili Hrvatski olimpijski dan

U program obilježavanja Olimpijskog dana uključili su se I., III. osnovna škola, Osnovna škola Ivanovec te Dječji vrtići “Cvrčak” i “Cipelica” iz Čakovca. Održano je i prigodno atletsko natjecanje učenika osnovnih škola, a pod vodstvom učitelja tjelesne i zdravstvene kulture Gorana Kolarića, svi okupljeni zajedno su i vježbali.

– Ovaj dan zamišljen je kako manifestacija koja će djeci i mladima promovirati značaj sporta za društvu, ali i poticati olimpijska načela. Razumijevanje, mir, solidarnost među ljudima, pozitivno natjecanje te uključenost svih odrednice su olimpizma, te su to vrednote koje se trebaju razvijati kod djece i mladih – rekla je, među ostalim, hrvatska olimpijka, hrvatska rekorderka u bacanju kladiva Ivana Brkljačić.

Pozdravljajući čakovečke mališane i osnovnoškolce u ime svih hrvatskih olimpijaca, izrazila je zadovoljstvo što se u Čakovcu ovaj dan obilježava ovako svečano i masovno.

– Grad Čakovec ulaže mnogo financijskih sredstva i truda kako bi ta načela promovirao, poticao i dodatno unaprjeđivao. Sljedeće godine bit ćemo Europski grad sporta, a događanjima koja će se protezati kroz cijelu 2020. godinu zajednički nazivnik bit će Sport svima – rekao je gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, te naglasio da je upravo bavljenje sportom preduvjet psihofizičkog zdravlja kako pojedine osobe, tako i cijelog društva.

Dodao je i da nije slučajno što se Hrvatski olimpijski dan obilježava upravo na SRC Mladost, jer je tijekom ljeta postavljena nova atletska staza, a pred završetkom je i izgradnja novih atletskih borilišta. – Ta ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu činimo ponajviše zbog djece i mladih, kako bi imali vrhunske uvjete za bavljenje sportom i rekreacijom. Jer sve navike koje steknete u djetinjstvu i mladosti, ostat će vam zauvijek – poručio je na kraju gradonačelnik Kovač.

Hrvatski olimpijski dan obilježen je i dizanjem olimpijske zastave i intoniranjem olimpijske himne. Nju je uz pomoć Ivane Brkljačić, podigao Martin Slamek, šestogodišnji polaznik Dječjeg vrtića “Cipelice” skupina Točkice.

Samom početku obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana nazočili su i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca Bojan Ružić i predsjednik Atletskog kluba “Međimurje” Mario Dobša. Upravo su atletičari pomogli u organizaciji natjecanja u trčanju i bacanju vorteksa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije