FOTO U čakovečkim školama 2.400 učenika, od toga 287 prvašića sjelo u školske klupe

Sve učenike čakovečkih osnovnih škola na klupi je pored obveznih udžbenika i ovog prvog dana nastave dočekao i komplet bilježnica, koje je kao svojevrsnu dobrodošlicu nabavio Grad Čakovec. Stjepan Kovač posjetio je OŠ Ivanovec

U pet redovnih škola kojima je Grad Čakovec osnivač i Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec u školske klupe je danas prvi put sjelo 287 prvašića. Ukupno će te škole ove nastavne godine polaziti 2.400 učenika. Upisi u Umjetničkoj školi “Miroslav Magdalenić” još nisu završeni, a očekuje se da će broj upisanih biti na razini prošle godine kada ih je bilo 290.

U povodu prvog dana nove školske godine, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač danas je obišao Osnovnu školu Ivanovec te svima, a posebno prvašićima zaželio uspješnu školsku godinu. Grad godinama ulaže u obrazovni sustav, samo za osnovne škole izdvajamo gotovo 10 milijuna kuna, rekao je tom prilikom gradonačelnik Kovač.

Pored obveznih udžbenika, koje je do ove jeseni, financirao sam Grad, tu je i sustav produženog boravka, pomagači za učenike s teškoćama i valjanim rješenjima, besplatni obrok za učenike slabijeg imovinskog stanja, brojne izvannastavne aktivnosti i radionice koje se direktno financiraju iz proračuna.

– Osim što smo po tome prepoznatljivi u Hrvatskoj, sustavno ulaganje u obrazovanje daje i mjerljive rezultate u uspjesima naših učenika u daljnjem školovanju te uspjesima u poslovnim karijerama – istaknuo je, među ostalim čakovečki gradonačelnik.

Sve učenike čakovečkih osnovnih škola na klupi je pored obveznih udžbenika i ovog prvog dana nastave dočekao i komplet bilježnica, koje je kao svojevrsnu dobrodošlicu nabavio Grad Čakovec. Kao i ranijih godina, ljetni praznici iskorišteni su za radove na obnovi školskih zgrada i okoliša, sitnije popravke te nabavu školske i informatičke opreme. Od većih radova tu su uređenje prilaza I. i III. osnovnoj školi, kuhinje u Područnoj školi Krištanovec, sjevernog pročelja Osnovne škole Ivanovec. Ukupno je sve zahvate uloženo milijun i 600 tisuća kuna.

Ukupan broj učenika već nekoliko godina kreće se oko brojke 2.700, što je pokazatelj da je unatoč smanjenju nataliteta te odlascima u inozemstvo, Čakovec atraktivno mjesto za useljavanje, posebno obitelji čija su djeca osnovnoškolske dobi.

Najveća škola je i dalje I. osnovna škola u Čakovcu koju polazi 787 učenika, a najmanja Centar za odgoj i obrazovanje sa 163, no tu se radi o školi koju polaze učenici s teškoćama s područja cijele Međimurske županije. Ukupno je u svih pet redovnih osnovnih škola 121 razredno odjeljenje, a prvih je razreda 14.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije