U ZNAKU WOODSTOCKA

SVE JE SPREMNO U petak u Čakovcu počinju Zrinski ART i 3FF festival alternative

U Čakovec je stiglo stotinjak likovnih, glazbenih i plesnih umjetnika

Na nekoliko lokacija u čakovečkom Perivoju Zrinskih, sutra počinju Zrinski ART i 3FF festival alternative. Kako su danas najavili organizatori, sve je spremno za tri dana likovne, glazbene i plesne umjetnosti, a ovogodišnji program biti će u znaku 50. obljetnice Woodstocka.

Četvrto izdanje Zrinski ART festivala predstavio je njegov idejni začetnik i direktor Damir Klaić Ključ, uz povjesničarku umjetnosti Blanku Hlevnjak te voditeljicu Studija suvremenog plesa Teuta, Nikolinu Mekovec. U Čakovec je tako stiglo stotinjak likovnih, glazbenih i plesnih umjetnika, sudionika programa, a prema već uhodanom receptu, izložbeni dio prostirat će se unutar Starog grada Zrinski, ali i u njegovoj okolici, dok će plesni performance pod nazivom “Neprekinuti pjev ptica”, Teuta izvesti na sutrašnjem otvorenju u tzv. malom jezeru kraj palače Zrinski.

I ove godine, festival je međunarodnog karaktera, sa sudionicima iz nekoliko zemalja, a osim Woodstocka, bavi se i temom zaštite okoliša, točnije borbom protiv korištenja plastike.

S druge strane, 3FF festival, u organizaciji istoimene Udruge te Centra za mlade, u dva će dana ponuditi bogat glazbeni program alternativne glazbe, s već etabliranim bendovima, ali i novim nadama koje svoju prvu priliku pred publikom, traže upravo putem sličnih događanja. Tina Čatlaić i Tena Vrzan su najavile kako će osim u besplatnim koncertima, posjetitelji moći uživati i u besplatnim obrocima koje će za njih spremati poznati majstori kuhinje, Marko Palfi, Matija Bogdan, Matija Pavlic i Domagoj Jakopović Ribafish. Posjetitelji imaju i mogućnost spavanja u Prostoru, a tu je i niz popratnih sadržaja Festivala, poput dječjih radionica, košarkaškog turnira te projekcije filmova mladih autora.

Iako će se radovi umjetnika moći razgledati već od jutarnjih sati, svečano otvorenje je zakazano za sutra u 19:30, na Trgu Republike kod instalacije “Zaboravljene emocije”, autora Hrvoja Dumančića.

Grad Čakovec podupire održavanje ovog urbanog festivala kojim se zatvaraju ljetna događanja u gradu, pa je tako i ove godine za oba festivala osigurao financijsku potporu. Više detalja o samom programu možete pronaći na Facebook stranicama oba festivala.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije