ČESTITAO IM I GRADONAČELNIK

FOTO Postigli sjajne rezultate: Streličari i karatisti Globusa su ponos Grada Čakovca

Karate klub Globus se, uz tako uspješan pomladak, nada i nekom budućem plasmanu na Olimpijske igre. Prvi cilj je plasman na Svjetsko prvenstvo u Čileu

Čakovečki sportski klubovi nižu zavidne uspjehe na domaćoj i inozemnoj sceni, a Grad Čakovec pomno prati njihove aktivnosti. Streljački klub Čakovec i Karate klub Globus nedavno su tako ostvarili sjajne rezultate, posebice u mlađim uzrastima, na čemu im je čestitao i gradonačelnik Grada Čakovca, Stjepan Kovač.

Na prijem u gradsku vijećnicu, karatisti Globusa stigli su u pratnji svojih trenera, Dejana Slukića i Tomislava Magdalenića. Među uspješnim mladim snagama kluba bili su i članovi hrvatske reprezentacije, kao i osvajači medalja s nedavnog Svjetskog kupa i Svjetske lige mladih.

Aida Trstenjak tako je u Umagu bila zlatna u konkurenciji do 12 godina, a njezini klupski kolege Leona Gulija i Nikola Topličanec, brončani u kategoriji do 14 godina. Od kada je karate postao olimpijski sport, raste i broj te kvaliteta samih natjecanja, a Karate klub Globus se, uz tako uspješan pomladak, nada i nekom budućem plasmanu na Olimpijske igre. Prvi cilj je plasman na Svjetsko prvenstvo u Čileu, za što će se osmero mladih članova Globusa pokušati izboriti na predstojeća četiri turnira, a u klubu se nadaju barem jednom ili dva plasmana.

S druge strane, Streljački klub Čakovec polako, ali sigurno, kroči prema vrhu hrvatskog streljaštva. Ove godine upisali su povijesne uspjehe, pa se osim ekipnog naslova prvaka Hrvatske u gađanju malokalibarskom puškom, između ostalog, mogu pohvaliti i naslovom kadetskog viceprvaka Hrvatske u olimpijskoj kategoriji (Jan Novak), a imaju i broncu s ovogodišnjeg prvenstva Hrvatske u gađanju malokalibarskom puškom.

Ekipni prvaci Hrvatske, otac i sin, Zoran Novak i Lovro Novak te Nenad Nemec, govorili su gradonačelniku o klupskim aktivnostima, naglasivši kako nakon mnogo godina vladavine klubova iz najvećih hrvatskih gradova, streljaštvo dobiva na važnosti i u manjim sredinama.

Posebno su ponosni na uspjehe svojih mlađih članova koji redovito uspješno sudjeluju i na turnirima Olimpijske nade, što im u budućnosti može otvoriti vrata za plasman na Olimpijske igre. Treba spomenuti da je Streljački klub Čakovec ove godine po prvi puta bio domaćin ljetnog školskog kampa, a za ovaj je sport pokazalo interes čak 60 učenika. Iduće godine, klub će proslaviti 70 godina rada.

Gradonačelnik Stjepan Kovač čestitao je na uspjesima obaju klubova, posebno istaknuvši zadovoljstvo velikim angažmanom djece i mladih. Najavio je i daljnju, kako financijsku tako i moralnu potporu sportašima s područja Grada te im uručio prigodne poklone.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije