uz Dan antifašističke borbe

NA ČAKOVEČKOM JUGU Položeni vijenci i zapaljene svijeće za poginule i ubijene u 2. svjetskom ratu

Nakon kratkog okupljanja u Preloškoj ulici, vijenci i svijeće položeni su i podno spomen ploče postavljene na zgradi DVD-a Pustakovec-Buzovec-Putjane u Ulici Milke Trnine

Izaslanstva Gradskog kotara Jug i Društva antifašističkih boraca i antifašista Međimurja predvođeno predsjednicima Miljenkom Zorkom i Zvonimirom Golubom, položili su vijence i zapalili svijeće podno spomen obilježja ubijenim i poginulim Međimurcima u 2. svjetskom ratu. Uoči Dana antifašističke borbe, u ime Grada Čakovca, na dva spomen obilježja svijeće je zapalio i predsjednik Gradskog vijeća Jurica Horvat.

Podno spomen ploče u Preloškoj ulici, Horvat je naglasio kako Grad Čakovec neće prestati s tradicijom obilježavanja ovog važnog datuma iz svjetske povijesti, kao ni sa sjećanjem na početke borbe protiv fašizma, u kojima su i stanovnici Čakovca, ali i cijelog Međimurja  imali značajnu ulogu.

Zvonimir Golob je, prisjećajući se također začetaka antifašističkog pokreta, rekao kako unatoč brojnim pokušajima iskrivljavanja interpretacije povijesnih događanja, zapadni svijet dostojno obilježava važne datume vezane uz antifašizam te je to zalog da će sjećanje na sve koji su dali doprinos ovom pokretu, živjeti i u budućnosti.

Nakon kratkog okupljanja u Preloškoj ulici, vijenci i svijeće položeni su i podno spomen ploče postavljene na zgradi DVD-a Pustakovec-Buzovec-Putjane u Ulici Milke Trnine. Na oba mjesta, za sve poginule i ubijene Čakovčane i Međimurce u 2. svjetskom ratu odana je počast minutom šutnje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije