U ZNAKU SPORTA I FOTOGRAFIJE

DANI GRADA ČAKOVCA U Gradskoj kavani predstavljen pokal Davis cupa, popularna ‘salatara’

Uz izložbu 'Pokal Davis Cupa i Čakovčani u Davis Cupu' u Gradskoj kavani, otvorene su još izložbe otvorene su izložbe fotografija 'Čakovec nekoć 3' i 'Čakovec 80-ih'

Programi ovogodišnjih Dana Grada Čakovca polako se privode kraju. Jučer, u utorak, 28. svibnja, održano je nekoliko programa, a izdvajamo jutarnju zajedničku vježbu učenika četvrtih, petih i šestih razreda osnovnih škola i trenera iz Gimnastičkog kluba Marjan Zadravec Macan.

Naime, u suradnji Zajednice sportskih udruga Čakovca i Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, održano je zajedničko vježbanje na Trgu Republike, kao dio brojnih aktivnosti u sklopu nacionalnog programa Živjeti zdravo – volonteri u parku. U aktivnostima je sudjelovalo 250 djece.

U večernjim satima položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomen obilježje poginulim i nestalim čakovečkim braniteljima u Domovinskom ratu, smještenom kod Nogometnog igrališta Sloga u Čakovcu.

Uz zamjenika gradonačelnika Marija Medveda, počast braniteljima odali su i predstavnici nekoliko udruga proisteklih iz Domovinskog rata na čelu sa Stjepanom Horvatom, predsjednikom UDVDR Međimurske županije te obitelji poginulih i nestalih branitelja.

Čakovečka Gradska kavana ugostila je zanimljivu izložbu “Pokal Davis Cupa i Čakovčani u Davis Cupu”. Riječ je o pokalu prestižnog svjetskog teniskog natjecanja u kojem je Hrvatska teniska reprezentacija, prošle godine, po drugi puta u povijesti, osvojila naslov prvaka.

Pokal koji se uručuje pobjednicima, povodom Dana Grada Čakovca, izložen je u Gradskoj kavani. Riječ je o originalnom pokalu koji datira iz 1899. godine, a u Čakovcu ga se može razgledati do 2. lipnja. Uz pokal, mogu se razgledati i pehari jednog od najistaknutijih međimurskih sportaša svih vremena, tenisača Franje Punčeca, smještenih u fundusu Muzeju Međimurja.

Za kraj jučerašnjeg programa, u čakovečkom Centru za kulturu i Knjižnici Nikola Zrinski, otvorene su izložbe fotografija “Čakovec nekoć 3” i “Čakovec 80-ih”. Izložbe su, kao i u posljednje dvije godine, nastale na inicijativu članova facebook grupe Čakovčanke i Čakovčanci, a ovogodišnja tema bila je kultura i prosvjeta, s izborom fotografija nastalim 60-ih, 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća.

Među autorima fotografija sakupljenih iz arhiva brojnih građana, ima i nekoliko tadašnjih poznatih fotografa, a na otvorenju izložbi govorile su Marta Horvat te ravnateljica Muzeja Međimurja Maša Hrustek Sobočan. Obje izložbe se mogu razgledati do 20. lipnja ove godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije