DANI GRADA ČAKOVCA

FOTO Koncertom ‘Oni to delaju iz ljubavi’ započelo obilježavanje Dana Grada Čakovca

U sat i pol programa, publika je uživala u pjesmi, plesu i svirci glazbenih ansambala, zborova, plesnih skupina i kulturno umjetničkih društava

Već četvrtu godinu za redom, udruge okupljene u Gradsku zajednicu kulture, koncertom pod nazivom “Oni to delaju iz ljubavi”, povodom Dana Grada Čakovca, svojim sugrađanima poklanjanju zajednički nastup. Na taj način žele široj publici predstaviti svoj repertoar, ali se i svim stanovnicima zahvaliti na potpori koju dobivaju tijekom godine.

Od 21 članice u četvrtak navečer u Centru za kulturu Čakovec nastupilo je njih 18. U sat i pol programa, publika je uživala u pjesmi, plesu i svirci glazbenih ansambala, zborova, plesnih skupina, kulturno umjetničkih društava. U auli Centra predstavile su se udruge koje djeluju u kulturi na području grada, a ne bave se plesom ili glazbom. Program su vodili članovi Dječjeg gradskog kazališta Čakovec, koji su najavljujući svaku skupinu prezentirali njihova postignuća.

Kako je otvarajući ovaj zajednički koncert, ali i ovogodišnje obilježavanje Dana Grada Čakovca istaknuo gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, Čakovec se ističe po radu i uspjesima svojih udruga, a poseban doprinos promociji i prezentaciji čakovečke amaterske kulture i tradicije daju udruge okupljene u Gradsku zajednicu kulture.

Čestitajući im na svim uspjesima koje tijekom godine postižu te tako pridonose pozitivnoj slici svojeg grada, rekao je i da će njihove aktivnosti uvijek imati potporu Grada. Sve građane pozvao je i da posjete neke od programa koji su organizirani povodom ove 440-te obljetnice proglašena Čakovca slobodnim trgovištem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije