bogat program uz dane grada

DANI ČAKOVCA Uz bogat program manifestacije najavljen besplatan subotnji koncert Rade Šerbedžije i Prijatelja

Čakovec ćemo u ovih tjedan dana pretvoriti u malo Porcijunkulovo

Ovogodišnji program obilježavanja Dana grada Čakovca predstavljen je u utorak, 21. svibnja u čakovečkoj Gradskoj vijećnici, gdje su detalje od događajima iznijeli gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i pomoćnica direktora Turističke zajednice grada Čakovca Boška Ban Vlahek.

– Najsvečaniji dio godine za naš Čakovec obilježit ćemo osebujnim i bogatim programom u trajanju od tjedan dana, koji uključuje više od 31 događaj. Ovogodišnje dane grada započinjemo u četvrtak, koncertom ‘Oni to delaju iz ljubavi’, naglasio je gradonačelnik Kovač te zahvalio i brojnim udrugama, pojedincima i sponzorima koji sudjeluju u obilježavanju Dana Grada.

Šarolik program manifestacije održat će se od četvrtka, 23. do 30. svibnja, a uključuje tradicionalan Festival cvijeća, jagoda i tradicije, Festival sporta, Smotru učeničkih zadruga, Utrku grada Čakovca i Smotru mažoretkinja. 

Znatni doprinos obilježavanju Dana grada Čakovca i ove godine daje Turistička zajednica Grada Čakovca. Kako ističe voditeljica TZ Čakovec Boška Ban Vlahek, tradicionalni Sajam cvijeća, jagoda i tradicije ove će godine biti najbogatiji do sada.

– Čakovec ćemo u ovih tjedan dana pretvoriti u malo Porcijunkulovo. Izlagači se javljaju iz cijele Hrvatske i trenutno brojimo 140 prijavljenih, što je puno više u odnosu na prošlu godinu kad smo ugostili 30-ak izlagača. Također, ove smo godine pripremili niz instalacija koje će uveseljavati građane, ispred kojih će se moći fotografirati i poslati razglednicu u svijet, kazala je.

Centralni događaj bit će Svečanost na kojoj će se dodijeliti priznanja pojedincima, udrugama i tvrtkama koji su svojim uspjesima i radom obilježili prošlu godinu te dali doprinos razvoju i promociji Čakovca. Najavljen je i tradicionalni besplatni koncert koji se održava subotom uoči Dana Grada na Trgu Republike, a ove godine pred publiku će stati Rade Šerbedžija i Prijatelji.

Od brojnih događaja izdvajamo i otvaranje spomenika dr. Ivanu Novaku na gradskom groblju u Čakovcu, kao i otvaranje obnovljenog spomenika Nikoli Zrinskom Čakovečkom na Trgu Republike. Također, grad je bogatiji za još jedno mjesto za najmlađe, pa će tako biti upriličeno otvaranje dječjeg igrališta u Ulici Dobriše Cesarića, Čakovec.

Osim toga, u utorak, 28. svibnja održat će se i otvorenje izložbe ‘Pokal Davis Cupa i Čakovčani u Davis Cupu’ u Gradskoj kavani Čakovec. Svi događaji su besplatni, a za ostale informacije o programu i obilježavanju Dana Grada na raspolaganju stoji Turistička zajednica Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije