NOVO KOMBI VOZILO

FOTO Dobrovoljno vatrogasno društvo Ivanovec dobilo novo vozilo

Vozilo je moderno i bogato opremljeno, a vrijedno je 192.500 kuna

Dobrovoljno vatrogasno društvo Ivanovec od srijede je bogatije za novo kombi vozilo. Ključeve u ruke predsjednika društva Bojana Hermana, predao je predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca te ujedno i zamjenik čakovečkog gradonačelnika Mario Medved. U prisustvu brojnih kolega vatrogasaca iz ostalih gradskih društava, u Ivanovcu je održana kratka svečanost primopredaje.

Vozilo je vrijedno 192.500 kuna, a Grad Čakovec trenutno otplaćuje još četiri takva kombija, za vatrogasna društva u Mačkovcu, Kuršancu, Novom Selu na Dravi i Štefancu. Vozilo je moderno te bogato opremljeno, a kako je prilikom predaje naglasio Mario Medved, iduće godine se nastavlja praksa osuvremenjivanja rada društava, pa će tako novo vozilo dobiti DVD Savska Ves, a 2021. godine na redu je DVD Šandorovec.

Vatrogasna zajednica Grada Čakovca broji 20 članica, 19 dobrovoljnih vatrogasnih društava i Javnu vatrogasnu postrojbu. Svake godine jedan DVD dobije novo vozilo, a iz proračuna Grada se financira i oprema za rad. Tako je ove godine nabavljeno 30 kompleta izolacijskih aparata, po dva svakom društvu s područja Grada Čakovca.

Ta se oprema koristi za obuku, osobito u simulatoru plamenih udara te za intervencije kod požara u zatvorenim prostorima. Obuke vatrogasaca za rad s dišnim aparatom su u tijeku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije