Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
BRIGA ZA MLADE Objavljeno koji gradovi daju najviše za studentske stipendije, Čakovec u vrhu
Grad Čakovec

STIPENDIJE

BRIGA ZA MLADE Objavljeno koji gradovi daju najviše za studentske stipendije, Čakovec u vrhu

Među gradovima s najvećim izdvajanjem za stipendije je i Čakovec

Među 116 gradova u Hrvatskoj najviše proračunskih sredstava za stipendije izdvajaju Zagreb, Split i Koprivnica, pokazalo je anketno istraživanje portala gradonačelnik.hr.

Najviše novca za stipendije među 116 gradova koje je anketirao portal gradonačelnik.hr izdvaja grad Zagreb, koji ima oko 20 tisuća stipendista za koje izdvaja 27,7 milijuna kuna, piše Index.hr.

Split je na drugom mjestu te ljestvice, a za stipendije izvrsnim studentima, studentima deficitarnih zanimanja te za socijalne i sportske stipendije izdvaja 6,4 milijuna kuna.

Ove godine u Splitu planiraju uvesti i stipendije za polaznike ERASMUS+ programa kojima se podmiruje i dio putnih troškova.

Grad Koprivnica za svoje studente izdvaja 3,3 milijuna kuna, a stipendiraju se svi studenti. Među gradovima s najvećim izdvajanjem za stipendije još su Zadar, Čakovec, Varaždin, Rovinj, Vinkovci, Sinj i Novska.

S druge strane najveći iznos pojedinačnih stipendija primaju studenti iz Umaga, Poreča i Obrovca - po 1600 kuna, dok drugi najveći iznos, od 1200 kuna, svojim studentima dijele Metković, Pakrac i Rović, piše Index.hr.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!