BRIGA O VATROGASTVU

FOTO Čakovečkim vatrogascima podijeljena oprema vrijedna više od 200 tisuća kuna

​Gradonačelnik Stjepan Kovač je izrazio ponos opremljenošću vatrogasaca čakovečkog područja i dodao kako u tome prednjače u Hrvatskoj

Danas, u subotu, 6. travnja je u dvorištu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čakovec  održana  svečanost podjele vatrogasne opreme dobrovoljnim vatrogasnim društvima koja djeluju na području Grada Čakovca. Opremu čine izolacijski aparati koji su kupljeni proračunskim sredstvima Grada Čakovca, a vrijedna je ukupno preko 200 tisuća kuna.

Na podjeli su govorili gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Mario Medved kojima je u ime postrojenih vatrogasca prijavak predao Nikola Besedić, zamjenik zapovjednika VZG Čakovca.

– Za ovu opremu smo iz proračuna Grada izdvojili 220.000 kuna nastavivši uhodanu praksu kontinuiranog opremanja DVD-a – istaknuo je gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač te dodao kako je ovo primjer dobre suradnje Grada i VZG Čakovca po čemu prednjače u RH.

Dodao je kako uz nužnu opremu svake godine Grad jednom DVD-u pomaže kod kupnje kombi vozila, a ove godine će njime biti darovan DVD-u Ivanovec. Svoje obraćanje je završio s porukom da dobivenu opremu što manje koriste, no da moraju biti ti koji će znati njome rukovati.

Govoreći detaljnije o financiranju opreme, Mario Medved je rekao kako je nabavljena oprema u polovičnom iznosu financirana iz proračuna Grada Čakovca iz stavke CZ  i VZG Čakovca. Riječ je o 30 kompleta aparata za zaštitu dišnih organa.

– To je logičan slijed događaja pošto smo prošle godine uspjeli nabaviti i opremiti simulator plamenih udara koji je postavljen nedaleko gradskih bazena – istaknuo je Medved i dodao kako su vezano uz potonji podatak osposobljeni instruktori, koji su mahom zaposlenici JVP Čakovec, koji će ovog proljeća moći svoje znanje prenijeti na dobrovoljne vatrogasce.

Već sljedeći tjedan počinje obuka na aparatima za zaštitu dišnih organa što je preduvjet da bi oni mogli ući u simulator plamenih udara. Ova obuka je najmoderniji pristup obuci za intervencije u požarima kod zatvorenih prostora.

Po dva kompleta koju čine dišni aparat sa S-maskom, rezervna boca za dišni aparat te navlaka dobili su DVD Čakovec, DVD Pustakovec-Buzovec-Putjane, DVD Gornji Vidovec, DVD Ivanovec, DVD Savska Ves, DVD Totovec, DVD Novo Selo na Dravi, DVD Šandorovec, DVD Kuršanec, DVD Mihovljan, DVD Mačkovec, DVD Žiškovec, DVD Štefanec, DVD Krištanovec i DVD Novo Selo Rok. Izolacijsku opremu dobio je i DVD Šenkovec, koji su nabavu sami financirali.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije